• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akşehir Belediyesi’nden taziye çadırı hizmeti
19 Ekim 2015 Pazartesi 15:09

Akşehir Belediyesi’nden taziye çadırı hizmeti

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından verilen cenaze hizmetlerinin iyileştirilmesi kapsamında yapılan çalışmalar devam ediyor.

Akşehir Belediyesi cenaze hizmetleri kapsamında; cenaze evlerine taziyeye gelen vatandaşların oturacağı ve ikramlarda bulunulabilecek 3 çadır alınarak hizmete sunulmaya başlanıldı. Kenarları kapalı veya açık şekilde kullanılabilinen su geçirmez çadırların içindeki masa ve tabure ile çay seti de belediye tarafından temin ediliyor. Ayrıca çay setinde kullanılacak çay, şeker ve bardaklarda yine belediye tarafından karşılanıyor. Birisi 50 metrekare diğer ikisi ise 24 metrekare kullanım alanına sahip çadırların kısa sürede kurulabilen yapıda olduğunu ve cenazesi olan vatandaşların Akşehir Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğüne başvuru yaparak bu hizmetten yararlanabileceğini söyleyen Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “Vatandaşlarımızın acı günlerinde yanlarında olabilmek, belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getirebilmek amacıyla başlattığımız taziye çadırı hizmetimiz, değerli hemşehrilerimizin hizmetine sunulmaya başlandı. Bu uygulamamız sayesinde cenaze evine taziyeye gelen vatandaşların oturabileceği, içinde çeşitli ikramların sunulabileceği 3 adet çadırımız hizmete girmiş oldu. Kış aylarında ısıtıcının da bulunacağı çadırlar sayesinde cenaze sahipleri, taziyeye gelen kişileri rahat bir ortamda ağırlayabilecek” dedi.

Cenaze sahiplerinin talebi doğrultusunda ücretsiz olarak kurulan taziye çadırlarının kurulabilmesi için, çadırın kurulacağı alanında müsait olması gerekiyor. Akşehir Belediyesi tarafından verilen cenaze hizmetleri kapsamında daha önce başlatılan pide ve ayran uygulaması da devam ediyor. Cenazesi olan her eve yapılan uygulama kapsamında Akşehir Belediyesi tarafından cenaze evlerine verilen pide ve ayranların taziyeye gelen vatandaşlara ikram edilmesi sağlanıyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA