• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akşehir Belediyesi’nden Hıdrellez etkinliği
08 Mayıs 2016 Pazar 18:02

Akşehir Belediyesi’nden Hıdrellez etkinliği

Konya’nın Akşehir İlçe elediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Hıdrellez etkinlikleri bu yıl da geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Akşehir Kent Ormanı Nimetullah Nahçivani Türbesi civarında gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlara gölle ikramı da yapıldı. Hıdrellez etkinliğine Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Uslu, bazı kamu kurum müdürleri, Akşehir Belediye Meclisi Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, etkinlik alanındaki vatandaşları ziyaret ederek onlarla sohbet etti. Gölle dağıtımından önce Akşehir Belediyesi Mehter Takımı tarafından çeşitli gösteriler sunuldu. Kadınların katıldığı bilek güreşi yarışması büyük çekişmelere sahne olurken, halat çekme yarışı, çuvalla koşma yarışı ve kaşıkla yumurta taşıma yarışı katılımcılara keyifli saatler yaşattı. Yarışmalarda başarılı olanlara etkinliğe katılan protokol tarafından çeşitli hediyeler verildi.
Gölle ikramı öncesi yılın bereketli, sağlıklı ve bolluk içinde geçmesi için dua edildi. Duanın ardından etkinliğe katılan protokol tarafından Akşehir Belediyesi’nin ikramı olan gölleler vatandaşlara dağıtıldı. Buğday, nohut kuru fasulye gibi baklagillerin haşlanarak pişirilmesinden oluşan ve bereketi temsil eden beş bin kişilik gölleden almak isteyen vatandaşların yoğun talebi sayesinde gölle kazanları kısa sürede boşalırken, vatandaşlar Hıdrellezin böyle manalı bir şekilde kutlanmasından duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA