• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akşehir Belediyesinden ‘Hayvan Hakları’ seminerleri
21 Şubat 2018 Çarşamba 12:25

Akşehir Belediyesinden ‘Hayvan Hakları’ seminerleri

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi; hayvan sevgisi ve hayvan haklarını anlatmak amacıyla ilçe genelindeki bazı okullarda "Onlarda Can, Birlikte Yaşam" konulu seminerler verdi.

Hayvan Hakları Savunucusu, dizi ve sinema oyuncusu Semih İğdigül, konuşmacı olarak katıldığı seminerlerde hayvanların da sevgi ve şefkatle toplum içerisinde yaşama hakkına sahip olduğunu ifade ederek hayvanlara iyi davranılması gerektiğini belirtti. İğdigül, "Onlar dilleri olmadığı halde bakışları ile her şeyi anlatabilen, duyabilen ve hissedebilen yaratıklardır. Unutmayalım ki onlar da birer candır. İnsanların vicdan ve merhameti ile sokak hayvanlarına bir tas yemek ve su vermeleri dahi onlar için büyük bir kazanımdır. Hayvanlara karşı şiddete başvurmayalım. Onlar hiçbir zaman insanlara zarar vermezler. Yeter ki insanlar onlara zarar vermesin" dedi.

Hayvan hakları için gece gündüz demeden şehir şehir dolaşarak seminerler verdiğini söyleyen İğdigül, seminerlerinde video ve fotoğraf gösterimi yaparak sokak hayvanları konusunda öğrencileri bilinçli olmaya davet etti. Zaman zaman öğrencileri de sahneye alarak sokak hayvanları gibi davranıp hayvanlarla empati kurduran Semih İğdigül, "Ben şunu gururla söylüyorum ki; ben bir sokak köpeğiyim. Sadece onların konuşan hali, sesi, onların dile getiremedikleri bir neferim. Gittiğim yerlerde sokak hayvanlarımız için kapınızın önünden yemek ve suyu eksik etmeyin diyorum. Lütfen özellikle küpeli hayvanlardan korkmayın. O küpeli hayvanlar sokaklardan toplanıp, rehabilite merkezlerinde kısırlaştırılıp, tedavileri yapılan ve aşıları ile birlikte kulağına küpe takılarak alındıkları yerlere bırakılan hayvanlardır. Sokak hayvanları zararsızdır. Ne olur onlara acı vermeyelim. Onlar da bizimle beraber yaşasınlar istiyorum" diye konuştu.

Seminerlerin sonunda Akşehir Belediyesi'ne kendisine bu imkanı sağladığı için teşekkür eden Semih İğdigül, öğrencilerle hatıra fotoğrafları da çektirdi. Seminerlerde bazı öğrencilerde hayvanlara yapılan eziyetler karşısında gözyaşlarını tutamadı.Akşehir Belediyesi tarafından verilen seminerler kapsamında; Akşehir Şehit Yunus Ertürk Anadolu Lisesi, Akşehir Atatürk Ortaokulu, Akşehir 75. Yıl Öğretmen Emel Türkoğlu Ortaokulu, Akşehir Şehit İsmail Cem Yakınlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Akşehir Nimetullah Nahçivani İmam Hatip Ortaokulu'nda Semih İğdigül öğrencilerle buluştu

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA