• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akşehir Belediyesi sanatçılarla aşure dağıttı
25 Kasım 2012 Pazar 18:35

Akşehir Belediyesi sanatçılarla aşure dağıttı

Konyanın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Aşure ikramına, Erol Büyükburç, Bulut Aras, Mustafa Uzunyılmaz, Gaffur Uzuner, Ahmet Akkaya gibi sanatçılar...
Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Aşure ikramına, Erol Büyükburç, Bulut Aras, Mustafa Uzunyılmaz, Gaffur Uzuner, Ahmet Akkaya gibi sanatçılar da katıldı. Aşure ikramında önümüzdeki yılın bolluk ve bereket içinde geçmesi için dua edildi.
Akşehir Kültür Merkezi önündeki meydanda gerçekleştirilen ikrama; Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, Garnizon Komutanı Albay Ali İhsan İmre, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, İlçe Emniyet Müdürü Emin Kafalı, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Ali Uslu, Akşehir Müftüsü Karabey Özdemir, Sanatçılar Erol Büyükburç, Bulut Aras, Mustafa Uzunyılmaz, Gaffar Uzuner, Ahmet Akkaya ve Sonsuz Şükran Köyü sanatçıları, bazı kurum ve daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Aşure dağıtımından önce önümüzdeki yılın bereket ve bolluk içinde geçmesi için dua edildi. Dua edilirken özellikle sanatçı Erol Büyükburç’un duygulu anlar yaşadığı dikkat çekti. Duanın ardından ilçe protokolü ile sanatçılar tarafından dağıtılan ve yaklaşık 4 bin kişilik olan aşure, vatandaşlardan gelen yoğun ilgi sayesinde kısa sürede tükendi. Aşure’den alan vatandaşlar buldukları boş bir alanda hemen tadına bakarken, bazıları da evlerinden getirdikleri kaplara aşure doldurtarak evine götürdü. Aşure dağıtan sanatçılar, kendileri de birer kase aşure alarak tadına baktı. Sıcak aşure nedeniyle eli yanan Erol Büyükburç, aşurenin çok lezzetli bulduğunu ifade etti. Sanatçı Bulut Aras da, “Çok güzel bir gelenek yaşıyoruz. Halkta büyük ilgi gösteriyor. Bu tür geleneklerin tabi ki devam etmesi lazım. Bir sürü insanın bilmediği bir takım şeyler var. Biz de böyle yerlerde her zaman olamıyoruz. Güzel bir geleneği hep birlikte yaşıyoruz” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA