• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akşehir Anadolu Lisesinden yangın tatbikatı
07 Mart 2013 Perşembe 18:00

Akşehir Anadolu Lisesi'nden yangın tatbikatı

Konyanın Akşehir İlçe Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü deprem anında yapılacaklar ve yangına müdahale hakkında eğitim vermek amacıyla Akşehir Anadolu Lisesi'nde bir tatbikat düzenledi.
 Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü deprem anında yapılacaklar ve yangına müdahale hakkında eğitim vermek amacıyla Akşehir Anadolu Lisesi'nde bir tatbikat düzenledi.
Lisede düzenlenen tatbikatta çalan alarmla öğrenciler deprem olduğu sırada sıralarının yanına çökerek kendilerini nasıl koruyacaklarını öğrendi. İkinci alarmda ise öğrencilerin okul binasını düzenli bir şekilde boşaltmaları sağlandı. Bu arada okulun en üst katında sis bombaları ile temsili olarak yangın çıkartıldı. İtfaiyenin merdivenli aracıyla dördüncü katta temsili olarak mahsur kalan öğrenciler kurtarıldı. Bu arada öğrencilerin yüzündeki kan görüntüsü vermek amacıyla sürülen boyalar ve elbiseleri de dikkat çekti.
Tatbikatın son bölümünde ise alev almış bir LPG tüpünün söndürülmesi ve yakılan ateşe yangın tüpleri ile müdahale uygulamalı olarak gösterildi. Okul'daki bir bayan ve bir erkek öğretmenin de denediği söndürme işlemi sonrasında öğrenciler, öğretmenlerini alkışlarla kutladı. Tatbikat bitiminde bir konuşma yapan Anadolu Lisesi Okul Müdürü Muttalip Uysal, tatbikatlarına yardımcı olan tüm kurumlara ve basın mensuplarına teşekkür ederek, "Deprem Öldürmez Bina öldürür, o yüzden çok dikkatli olmalıyız" dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA