• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akşehir Ak Gençlikten kutlu doğum programı
30 Nisan 2013 Salı 18:38

Akşehir Ak Gençlikten kutlu doğum programı

AK Parti Akşehir Gençlik Kolları, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir program düzenledi. Münib Engin Noyanın konuşmacı olarak katıldığı konferans, büyük ilgi gördü.

Bu yıl ki teması ‘Hz. Peygamber ve İnsanlık Onuru’ olan Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla AK Parti Akşehir Gençlik Kolları’nca organize edilen programın misafiri Münib Engin Noyan oldu.

Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet İzi ve yönetimi,   AK Parti Akşehir İlçe Gençlik Kolları Başkanı İsmail Kıyıcı ve yönetimi, Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program Mehmet Küçükantikacı’nin Kur’an – ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra program, Meryem Tuğba Örs'ün kendi yazdığı "Sen Geldin Ya Rasûlallah" şiirini okuması ile devam etti.

Noyan; ‘Mekke cahliyesini çömez muamelesi kılacak kadar azgın bir cahiliye dönemindeyiz’

Daha sonra konferansa geçildi. Münib Engin Noyan  konuşmasına; ‘Bu fakir kardeşiniz bu güne kadar olan ömrünün yarısından fazlasını  cahiliyenin zifiri karanlığında geçirmiş bir kardeşiniz lakin alemlerin Rabbi  olan Allah sonsuz rahmetiyle hidayet edip, Müslümanların - Müslüman kardeşlerimizin saflarında yer almakla  beni şereflendirene kadar. Günümüzde cahiliye ambiyane tabir ile  gemi azığı almış demektir. Dünya hiçbir zaman bu kadar yoğun bir cahiliye tahakkümü altına girmedi. Cahiliye bizim hayatımızın her alanına her anına sızıyor ve hakikaten bizi pençesine almış insafsızca hırpalıyor. Bu öyle bir cahiliye ki dersini çok iyi çalışmış. Neyi nasıl yapması gerektiğini çok iyi biliyor. Bu ahir zaman cahiliyesi ki  o tarihi Mekke Cahliyesini neredeyse çömez muamelesi yaptıracak rahmet okutacak kadar  azgın bir cahiliye. İşte bu korkunç cahiliye tahakkümü hayatımızı perişan ederken  buralardan gelen cahiliyenin karanlık arka sokaklarını  o dolambaçlı yolları o felaket bataklıklarını tuzakların nerelerde olduğunu nasıl kurulduğunu bilenler onlar bildiklerini düşündüklerini mutlaka mümin kardeşleri ile paylaşmalıdırlar. İşte huzurunuza gelme cesaretini bundan dolayı gösteriyorum. Beşer sözü daima eksikli ve hatalıdır. Alemlerin Rabbi olan Allah  kelamı kendinde toplamıştır, hiç bir beşer sözünde mükemmelliğe izin vermez" diyerek başladı. Konuşmasında Peygamber Efendimiz ile ilgili yapılan kutlu doğum haftalarında insanların bir matem havasında olduğuna vurgu yapan Münib Engin Noyan; ‘Bir doğum günü kutluyorsun Resulullahın bu alemi şereflendirişini idrak ediyoruz ve muazzam bir hüzün var üzerimizde. Bu hüznün mutlaka bir anlamı olması lazım. Anlam açık ve acı. Derin bir suçluluk duygusu içindeyiz. Besbelli ki resulullahın yüzüne bakacak halimiz kalmamış” dedi.

Noyan Nasreddin Hoca’nın mezarının Eskişehir’de olduğu iddiasına da cevap veren Noyan, “Nasreddin Hoca’nın ismi zikredildiğin de hemen beraberinde Akşehir zikredilir. Onun dışında her şey hikâyedir. Ben böyle biliyorum ve böyle temsil etmeye gayret ediyorum” dedi.
Konferans sonunda Münib Engin Noyan’a günün anısına bir plaket verildi. Daha sonra da Noyan, sevenlerine kitabını imzaladı.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA