• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akşehir 3 kültür merkezine kavuşuyor
09 Ekim 2012 Salı 16:55

Akşehir 3 kültür merkezine kavuşuyor

Konyanın Akşehir İlçe Belediyesinin 90 günde tamamladığı kültür merkezinin ardından belediye fidanlığı içindeki kültür merkezi inşaatının da başlamasıyla...
 Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi’nin 90 günde tamamladığı kültür merkezinin ardından belediye fidanlığı içindeki kültür merkezi inşaatının da başlamasıyla, ilçedeki kültür merkezi sayısının üçe çıkacağı belirtildi.
Akşehir Belediyesi tarafından 2005 yılında 90 günde inşaatı tamamlanarak hizmete geçen Kültür Merkezi ilçede birçok etkinlik konser ve tiyatroya ev sahipliği yapıyor. İki sinema salonu, toplantı salonu ve restoranıyla Akşehir’de büyük bir eksikliği gideren kültür merkezinin ardından Akşehir’de 1996 yılında Akşehir Belediyesi Fidanlığı içerisinde inşaatı başlayan ancak türlü nedenlerle tamamlanamayan Kültür Merkezi inşaatı da 16 yıl aradan sonra tekrar başladı. Akşehir Belediye Fidanlığı içerisindeki alandaki inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, inşaat firması yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Akşehir’in mevcut kültür merkeziyle birlikte 3 tane kültür merkezine kavuşacağının müjdesini veren Başkan Oğul “Akşehir çok yakın zamanda 3 adet kültür merkezine kavuşuyor. Akşehir bu sayede bölgenin de kültür merkezi haline geliyor. İnşallah bu üç kültür merkezimiz ve 350 yatak kapasiteli otellerimizle ilçemizde artık kongreler de yapılabilecek” dedi. Başkan Oğul, inşaat çalışmalar yeniden başlayan kültür merkezi hakkında da bilgi vererek, “Şu anda inşaatı başlayan kültür merkezimiz, arsası Akşehir Belediyesi tarafından tahsis edilmiş. 1996 yılında Akşehir Belediyesi Fidanlığı’nda temeli atılmış ancak uzun süre inşaatı devam etmemişti. Biz bu inşaatın devam etmesi için gerekli girişimlerde bulunduk. Kültür Bakanlığı bu inşaatın devam edebilmesi için bir rapor hazırlattı. Üniversiteden hazırlanan bu rapora göre de inşaatın yıkılarak yeniden yapılması karar altına alındı. Şu anda da fidanlığımızdaki bu kültür merkezi inşaatı yıkılarak yeniden yapılıyor. Yakın zamanda Akşehir Belediyesi’nin 90 günde tamamladığı Kültür Merkezinin ardından önümüzdeki 2013 yılı sonunda Akşehir ikinci bir kültür merkezine kavuşacak” diye konuştu.
Akşehir’in üçüncü kültür merkezine ise tarihi kilise restorasyonun ardından kavuşacağına ifade eden Başkan Oğul, “Tarihi Kilisenin şu anda restorasyon projesi hazırlandı. Proje Konya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan da geçti. İnşallah bu tarihi kilisemizde restore edildiğinde Akşehir üçüncü bir kültür merkezine kavuşacaktır” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA