• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akraba çıktılar…
16 Ağustos 2010 Pazartesi 14:45

Akraba çıktılar…

Tarihçi Cezmi Yurtseverden şok iddia: Başbakan Erdoğan ile Devlet Bahçeli akraba
 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasındaki soy tartışmasına tarihçi Cezmi Yurtsever de katıldı.


Cezmi Yurtsever Başbakan Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin akraba olduğunu iddia etti. Rize'de yaşayan köklü ailelerin önemli bir kısmının Çukurova'daki Türkmen aşiretleri ile aynı kökenden geldiklerini belirten Yurtsever, Erdoğan'ın sülalesinin de Çukurova'dan Rize bölgesine gittiğini ileri sürdü.

AŞİRET EVLİLİKLERİNDEN DOLAYI AKRABALAR
Erdoğan ile Bahçeli'nin atalarının, Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon'u fethinden sonra Rize bölgesini İslamlaştırma çalışmalarına katıldığını anlatan Yurtsever, "Araştırmalarıma göre; Bahçeli'nin ataları olan Fettahlı Türkmen aşireti ile Erdoğan'ın ataları Rize yöresinin İslam-Türk belgesi olması tarihi uygulamasında görev aldı. Aşiret ve aileler arası evlilik dolayısı ile Rize yöresindeki Küçükalioğlu-Bakatlı-Fettahlı aileleri akrabadır. Bu bilgiler ışığında sayın Erdoğan ile Devlet Bahçeli'nin de akraba olduklarını söyleyebilirim" dedi.

Osmanlı Arşivinde bulunan 1850 tarihli MAD.d 07958 no'lu defterin sayfasında Rize'nin Pulihoz (Dumankaya) köyünde yaşayan ve köy kahyası Bakatoğlu Memiş Ağa'nın Başbakan Erdoğan'ın dedesi olduğunu açıklayan Yurtsever, "Ailenin Gürcü asıllı olmadığı defter kaydından anlaşılmaktadır. Bakatoğlu ailesinin izini sürmek için 1835 tarihli Rize nüfus defteri ile 1530 tarihine kadar olan tapu ve nüfus defterlerini de gözden geçirdim. Erdoğan'ın ataları Rize yöresini Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon'u fethinden sonra İslamlaştırma ve iskan yoluyla Türk-İslam beldesi yapma politikasında görev almış" diye konuştu.

“KÖKENLERİNİ ÖĞRENSİNLER”
Yurtsever şu açıklamalarda bulundu: "Osmanlı Arşiv uzmanı Muhammet Safi, 1850 tarihli Rize sülaleleri defterinin tıpkı basımını kaynak göstererek "Rize Tahrir-i Öşür Defteri" kitabını yayınladı. Sayın Safi ile Osmanlı Arşivinde yaptığım görüşmede Rize'de yaşayan köklü ailelerin önemli bir kısmının Çukurova'daki Türkmen aşiretleri ile aynı kökenden geldikleri bilgilerini elde ettim. Çukurova Tarihi ile bağlantılı Rize aile kökenleri belgelerinin Osmanlı arşivinden taramasını gerçekleştirdim. Bu araştırma sonuçlarına kitabımda yer verdim. Bulduğum belgeleri de yayımlayarak kamuoyunun sayın Erdoğan'ın kökenleri hakkında tarihi gerçekleri öğrenmesini istedim."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA