• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AKPMnin skandal kararına ‘Usta’ ayarı!
12 Ekim 2017 Perşembe 16:05

AKPM'nin skandal kararına ‘Usta’ ayarı!

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Asil Üyesi, İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Sözcüsü, Ak Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Fransa’da AKPM’de sert bir konuşma yaptı.

Leyla Şahin Usta Fransa’da Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinde eski Yarsav Başkanı FETÖ tutuklusu Murat Arslan’a Vaclav Havel ödülü verilmesi ile ilgili bir konuşma yaptı. Türkiye ile ilgili hazırlanan rapordaki eleştirilerin yanlı ve mesnetsiz olduğunu ifade eden Leyla Şahin Usta, “Türkiye’nin de dahil olduğu 5 ülkenin ismi zikredilerek ülkemizdeki yargının siyasallaştırılmaya çalışıldığını, hakim ve savcıların toplu ihraç edildiği, yargı bağımsızlığının sınırlandırıldığı ve meclisin yasama gücünün sınırlandırıldığı eğilimlerinin görüldüğü ifade edilmektedir.  Raporda yer alan bu görüşler sadece FETÖ ve PKK başta olmak üzere terör örgütleri ve siyasi uzantıları konumundaki destekçilerinin taraflı ve maksatlı iddialarından ibarettir.  Geçen yıl darbeye kalkışan FETÖ’nün tüm devlet kurumlarıyla birlikte yargı mekanizmasına sızarak, binlerce kişinin yargılanmasına haksız yere hüküm giymesine ve tanzimi imkansız zararlar görmesine sebep olduğu göz ardı edilmektedir. Üstelik FETÖ’nün hukukun üstünlüğüne karşı yaptığı bu saldırılar mahkeme kararlarıyla da sabittir. Buna rağmen FETÖ ile mücadele kapsamında yargı erkinin terör örgütü mensuplarından temizlenmesine yönelik tedbirler yargının siyasallaştırılmaya çalışıldığı hekim ve savcıların toplu olarak ihraç edildiği şekilde lanse edilmiştir. Oysa yapılan düzenlemeler yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını sağlamaya, hukukun üstünlüğünü tesis etmeye yöneliktir.” dedi.

“TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBUNA ÖDÜL VERİLEMEZ”

Vaclav İnsan Hakları Ödülü’nün bir terör örgütü mensubuna verilmesini eleştiren Usta, “Raporun genelindeki ve konseyin yaklaşımını yanlış bir yöne gidiş olarak görüyorum. Birkaç gün önce Vaclav Havel İnsan Hakları Ödülünü, insan hakları konusunda herhangi bir cümle bile tasarruf etmemiş FETÖ’ye mensup bir kişiye verildiğini gördük. Eğer hukukun üstünlüğünden, adaletten ve insan haklarından bahsediyorsak bunların sadece sözde kalmadığını burada da uygulandığını görmek istiyoruz. İki yıl önce buraya onurla ve gururla seçilmiş bir milletvekili olarak geldim. Ancak iki yılın sonunda büyük bir güvensizlik içerisindeyim. Avrupa’da artmış olan ırkçılık büyük bir tehdit olmasına rağmen raporda ele alınmamış. Bu ırkçılığın sonucu 4 vatandaşımızın kundaklama sonucu hayatını kaybetmesinin üstünden daha bir hafta geçmedi. Hepimiz bir arada birlikte yaşamak istiyorsak hepimiz birbirimize güvenerek, hukukun üstünlüğüne güvenerek, adalete, demokrasiye ve insan haklarına inanarak bu kurumu ayakta tutmak istiyorsak aynı ilkelere sadık kalmak zorundayız. Birileri için hukukun üstünlüğünden bahsederken birileri için bundan vazgeçilmemelidir.” diye konuştu.

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA