• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AKPMde AB-Türkiye mutabakatı görüşüldü
20 Nisan 2016 Çarşamba 23:55

AKPM'de AB-Türkiye mutabakatı görüşüldü

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinde AB-Türkiye mutabakatı görüşüldü. İsviçreli parlamenter Fiala, "Sığınmacılar konusunda Türkiye kadar başarılı olamadık." eleştirisinde bulundu.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM), Türkiye ve AB arasında varılan sığınmacılar konulu mutabakatı görüştü. Sığınmacılar Göçmenler ve Yerinden Edilmişler Komisyonu’nun hazırladığı üç rapor, AKPM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Raportör ve Alman Parlamenter Anette Groth, burada yaptığı konuşmada, Türkiye, Ürdün ve Lübnan’ın büyük özverilerle mültecilere kapılarını açtığını belirterek, "Bu ülkelerin yaptıkları, Avrupa’yı bir utanç durumuna sevk etmektedir. Mülteci krizinde Avrupa ahlaki açıdan çok kötü bir zemin teşkil etti." dedi.

"Verilen sözler yerine getirilmiyor"

"Türkiye-AB arasında yapılan anlaşma çerçevesinde mültecilerin ve göçmenlerin durumu" başlıklı raporunu kaleme alan Hollandalı raportör Tineke Strik ise 22 bin kişiye söz verilmesine karşın sadece 4 bin sığınmacının Avrupa'ya yerleştirildiğine dikkati çekerek, "Yeniden yerleştirme politikasında yeterince dayanışma yok ve verilen sözler yerine getirilmiyor." diye konuştu.

"Sığınmacılar konusu Avrupa'nın iflasıdır"

Sosyalist grup adına konuşan Avusturyalı Parlamenter Stefan Schennach da Avrupa ülkelerinin mültecileri ağırlayamadığını söyledi. Schennach, "Sığınmacılar konusu tamamen Avrupa’nın iflasıdır. Suriye’den göçmek zorunda kalanların sadece yüzde 10’u bile gelmemişken Avrupa ülkeleri gelen mültecileri ağırlayamıyor." dedi.

"Türkiye'yi eleştirenler benzer başarılar gerçekleştiremedi"

İsviçreli Parlamenter Doris Fiala ise "Türkiye kadar başarılı olmadık. Göçmenler için çok önemli şeyler gerçekleştirdi. Türkiye’yi burada eleştirenler kendi ülkelerinde benzer başarılar gerçekleştiremediler." sözleriyle AB ülkelerini eleştirdi.

Türkiye'nin, sığınmacılar konusunda çok büyük işler yaptığını vurgulayan Fiala, "Buna saygı duymalıyız. Büyük Avrupa’da yükü paylaşma konusunda en ufak bir başarı yok.” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA