• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akil İnsanlar 122 bin kilometre yol katetti
25 Haziran 2013 Salı 16:00

Akil İnsanlar 122 bin kilometre yol katetti

Akil İnsanlar Heyeti'nin 83 gün süren çalışmaları tamamlandı. Heyetler bu süre zarfında 122 bin kilometre yol katederek 60 binin üzerinde kişiyle görüştü.

Akil İnsanlar Heyeti'nin 83 gün süren çalışmaları tamamlandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Akil İnsanlar heyet üyeleriyle yarın biraraya gelecek. Başbakanlık'ın Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleşecek toplantıda, 7 coğrafi bölgede görev yapan 7 heyet, ayrı ayrı hazırladıkları raporları Başbakan Erdoğan'a sunacak.

Çalışmalarını Başbakanlık Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nın koordinasyonunda yürüten Akil İnsanlar Heyeti, 7 ayrı grup halinde çalıştı.

Çalışma sistemlerini, programlarını ve yöntemlerini kendi içlerinde belirleyen heyetler, 83 günde kara ve havayoluyla toplam 122 bin kilometre yol katetti.

AA muhabirinin Başbakanlık Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nın verilerinden derlediği bilgiye göre, Akil İnsanlar Heyeti, 81 ilin tamamına giderek, vatandaşlara çözüm sürecini anlatıp, soru, görüş ve önerileri dinledi. Ziyaretlerini il merkezleriyle sınırlı tutmayan heyetler, 4 Nisan'da Başbakan Erdoğan'la yaptıkları görüşme sonrasında Anadolu ziyaretleri kapsamında 37 ilçe ve 22 köyde de halkla buluştu.

60 bin kişiyle görüştüler

Akil İnsanlar Heyeti, 83 günde yaklaşık 60 binin üzerinde vatandaşa ulaştı. Çalışmalarının ilk iki ayını, ikişerli ve üçerli gruplar halinde ilçelere dağılıp, vatandaşlara süreci anlatıp görüşlerini alarak geçiren heyet üyeleri, son bir ayda ise çözüm önerilerini içeren raporlarını hazırladı.

28 üniversite toplantısı düzenleyen, 3 cezaevini ziyaret eden Akil İnsanlar Heyeti, şehit aileleri ve gazilerin yanı sıra terör ve şiddet mağduru ailelerle de özel görüşmeler gerçekleştirdi.

Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında yarın 14.00'te İstanbul'da gerçekleştirilecek toplantıya Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ'ın yanı sıra Başbakan Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Ulvi Saran katılacak.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA