• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akdoğan: Bunlar bukalemun gibiler
14 Nisan 2016 Perşembe 22:56

Akdoğan: Bunlar bukalemun gibiler

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Paralel Devlet Yapılanması ile mücadele konusunda, "Bunlar tabii bukalemun gibiler, kabuk değiştiriyorlar, farklı görünümler, adlar altında tekrar güçlerini muhafaza etmeye çalışıyorlar." dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Tvnet ana haber bültenine katılarak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Devam eden birçok sürecin başarıya ulaşmasının Paralel Devlet Yapılanması (PDY) ile mücadeledeki başarıya bağlı olduğunu belirten Akdoğan, "Terörle mücadelede başarılı olabilmemiz ancak paralel ile mücadelede başarılı olabilmemize bağlıdır. Çünkü paralel ile PKK arasında da çok ciddi işbirliği, dayanışma olduğunu görüyoruz. Paralele bağlı birtakım kişilerin süreci sabote ettiklerini görebiliyoruz, bilgi aktardıklarını, sızdırdıklarını biliyoruz. Bu yüzden terörle mücadele çok hayati bir süreçtir, bunda da başarılı olabilmemizin şartlarından bir tanesi paralel ile mücadelede başarılı olabilmektir. Bu birçok açıdan böyledir." diye konuştu.

"Bu örgüt, aynı zamanda devlete savaş açmıştır"

Paralel yapı konusunun Milli Güvenlik Kurulu kararlarına ve Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ne girdiğine, hükümetlerinin öncelikli konularından bir tanesi olduğuna dikkati çeken Akdoğan, "Sadece hükümete ve partiye savaş açmamış bu örgüt, aynı zamanda devlete savaş açmıştır. Bir ihanet şebekesidir, bir casusluk şebekesidir ve devletin bütün kurumlarına savaş açmıştır. 17 Aralık sürecinde eğer başarılı olsalardı adeta Türkiye'ye esaret rejimi getireceklerdi. Bu yüzden bu hastalıklı yapıya karşı topyekun bir mücadele, amasız, amansız bir mücadele ortaya konulması çok büyük önem taşıyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Bukalemun gibiler"

Akdoğan, bütün kurumların, PDY ile mücadeleyi, devlet ve milli güvenlik meselesi olarak gördüğünü ve kararlılıkla konunun üzerine gittiğini belirterek, "Bunlar tabii bukalemun gibiler, kabuk değiştiriyorlar, farklı görünümler, adlar altında tekrar güçlerini muhafaza etmeye çalışıyorlar. Bu oyuna da gelmemek gerekiyor." dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA