• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akaydın GATAyı camiye benzetti
06 Şubat 2010 Cumartesi 20:59

Akaydın GATA'yı camiye benzetti

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Akaydın, Emine Erdoğan'ın GATA'ya alınmamasyla ilgili "Camiye ayakkabı ile giriliyor mu ki GATA'ya türbanla girilsin" dedi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, "Camiye ayakkabı ile giriliyor mu ki GATA'ya da türbanla girilsin." dedi. Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Halkın Gündemi isimli program öncesinde gazetecilere açıklama yapan Mustafa Akaydın, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) alınmamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü olduğu dönemde de başörtüsüne karşı yasakçı tutumlarıyla sık sık gündeme gelen Akaydın, AK Parti'yi edebiyat yapmakla suçladı. Türbana ilişkin son noktayı Danıştay ve Anayasa Mahkemesi'nin koyduğunu savunan CHP'li Akaydın, ordunun kurallarının olduğunu ve kendisinin de yıllar önce kravatsız olduğu için ordu evine alınmadığını söyledi. 'Ben de orduya alınmadım' diyen Akaydın, "Bu olaylardan dolayı ben askeriyeye küsmedim. Camiye ayakkabı ile girebiliyor muyuz? Nedir bu duygu sömürüsü. Bu suni gündemi ayakta tutmanın bir manası var mı? Ordu demiş ki ben türbanı geleneksel Türk kadını örtüsü olarak kabul etmiyorum. Başörtülü olarak alabilirim ama türbanlı olarak alamam demiş. Olay bu kadar basit. Nedir bunu kaşıyıp da mağdur edebiyatı yapmak. Kadının başıyla kılıyla tüyüyle politika yapıp da oy avcılığı yapmaya kalkmak bunların hepsi ayıp şeylerdir." diye konuştu.
3 YIL OLDU ERGENEKON DİYE BİRŞEY VAR MI? BİLMİYORUM"

Türkiye'nin normal gündemlerinin dışında suni gündemleri olduğunu ileri süren Mustafa Akaydın, Ergenekon diye bir şey olup olmadığını bilmediğini söyledi. 3 yıl olmasına rağmen Ergenekon diye suç örgütü var mı yok mu ortaya çıkmadığını savunan Akaydın, "Hala iddianamedeki kanıtların ne olduğunu bilmiyoruz. Bir gizli tanık yaratılıyor gizli tanığın cd'sine bir atıfta bulunuluyor. Sanık durumundaki insanlar diyor ki verin şu cd'yi de bakalım neyle suçlanıyoruz. Emniyet yetkilileri diyor ki cd'yi kaybettik. Bu insanlar hapislerde sürünüyorlar." dedi.

İddia olunan Ergenekon Terör Örgütü (ETÖ) yüzünden ülkede çok önemli isimlerin içerde olduğunu ifade eden Akaydın, "Gözaltına alınan ve içerde yatan çok değerli profesörler, rektörler var. Bu ülkeye PKK ile savaşta çok önemli kazanımlar kazandırmış hakikaten çok önemli orgeneraller, yazarlar, gazeteciler var. Ama belki aralarında gerçekten suçlu olanlarda vardır. Bir ülke 3 yıldır bu ayıbı ortaya çıkarmakta hukuk sitemi aciz durumda mı? Bence bu ülkenin suni gündemidir." şeklinde açıklamalarda bulundu.

ARINÇ'A AĞIR SUÇLAMA

Hükümet üyelerine ve vekillere ağır suçlamalarda bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, Bülent Arınç suikatinin üstünün örtüldüğünü savundu. Bülent Arınç'a ilişkin yapılan suikast iddiaları zamanında hükümetin ordunun en gizli bilgilerine ulaştığını anlatan Akaydın, "Islak imzalar ne oldu hepsi bir kenarda. Günlerdir Sayın Bülent Arınç'ın safsatalarını dinliyoruz. Hatta günlerdir demeyeyim aylardır yıllardır dinliyoruz. Kimdir Bülent Arınç. 12 Nisan'da çok önemli generaller yakalandığı zaman Türkiye bağırsaklarını temizliyor gibi ahlak dışı bir laf edebilen TBMM'nin başkanlığını yapmış zat hepinizin bildiği gibi Kubilay'ımızın boynunu kör testere ile kesen zatın torunu olduğu iddia ediliyor. Çünkü bugüne kadar yalanlanmadı. Şimdi bu halk çıkıp dese ki sevgili Bülent Arınç Meclis'in çatısından uzaklaştığın gün biz de desek ki TBMM bağırsaklarını temizliyor. Haksız mıyız sevgili arkadaşlar. "ifadelerini kullandı.

Türk halkının zekâsıyla dalga geçen Mustafa Akaydın, AK Parti hükümetinin gündemde olabilmek için darbe iddialarını gündeme getirdiğini söyledi. Tük halkının meşhur bir hafızası var diyen Akaydın, "5-10 gün sonra Türk halkı yapılanları kısa zamanda unutuyor. Hükümet bir köşeye sıkıştığı zaman yarın acaba ne tür bir darbe iddiası atacaklar diye düşünüyorum." dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA