• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akaryakıtçılar artık promosyon ürün veremeyecek
01 Şubat 2011 Salı 09:29

Akaryakıtçılar artık promosyon ürün veremeyecek

Akaryakıt istasyonlarının promosyon uygulamasına sınırlama geldi. Artık istasyonlarda sadece ürüne yönelik (benzin, motorin, LPG) yıkama-yağlama gibi hizmet promosyonları yapılabilecek.

Tencere, tava, peçete gibi küçük promosyonlar dahil akaryakıt ürünü dışında hiçbir hediye verilemeyecek. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) yapacağı denetimlerde yasağa uymayanlara 60 bin lira idarî para cezası kesilecek.

Bugüne kadar toplanan puanlar geçerliliğini korurken puan karşılığı akaryakıt verilmesi devam edecek. Suçun tekrarı halinde cezalar her seferinde iki kat artacak. Bugünden itibaren benzincilerde, tencere, gazete, deterjan gibi mal promosyonları verilemeyecek. Yeni uygulamayla birlikte kamuoyunda yakıt fiyatlarında indirim beklentisi arttı. Opet, 1 Şubat'tan itibaren litrede 5 kuruş indirim yapacağını açıklamıştı. Geçen hafta da PO ve Shell yöneticileri EPDK ile görüştü. İki şirketin indirim yapması bekleniyor. Şirketler, üst kurulun "Düşen maliyetleri fiyata yansıtın" talebi doğrultusunda yeni maliyet hesaplamaları yapıyor. Diğer taraftan Mısır'daki olaylar uluslararası piyasada petrol fiyatlarını varil başına 100 dolar seviyesine çıkardı. Sektör çevreleri artışın iç piyasaya yansıyacağını öngörüyor

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA