• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akar: TSK olarak bu alçaklara...
07 Ağustos 2016 Pazar 20:17

Akar: TSK olarak bu alçaklara...

Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde konuşan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, “TSK olarak bu alçaklara layık oldukları cevap tereddütsüz şekilde verilmiştir. Bunu yaşatan hainler en ağır şekilde cezalandırılacaktır” dedi.

Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve kuvvet Komutanları da hazır bulundu. CHP ve MHP Genel Başkanlarının konuşmasının ardından kürsüye çıkan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da konuşmasında birlik ve bütünlük mesajı verdi.
Konuşması sırasında sık sık sözü sloganlarla kesilen Akar, miting alanını dolduran vatandaşlara, “Sağolun varolun. Asil milletimizin kahraman ve fedakar mensupları hepinizi selamlıyorum” sözleri ile karşılık verdi. 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde vatandaşlarla bir araya gelmenin mutluluğunu ifade eden Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, “Sizlerle gurur duyuyorum. Bugün burada 7 Ağustos Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde sizlerle beraber olmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Ülkemizin tüm kurum ve kuruluşlarına TSK’ya, sızmış bir grup illegal terörist, hain Fetullahçı Terör Örgütü tarihte görülmemiş şekilde vatanımıza, milletimize, cumhuriyetimize bu zilleti ve rezaleti yaşatmış ve TSK’nın şan ve şerefli geçmişine kara bir leke sürmüştür. Her yönüyle milli ve yönlü olan direktiflerle asil milletimiz ve sizler TSK’nın gerçek mensupları ve emniyet teşkilatımızla kahramanca ferasetle buna karşı çıkılmıştır. TSK olarak bu alçaklara layık oldukları cevap tereddütsüz şekilde verilmiştir. Bunu yaşatan hainler en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Burada özellikle şunu belirtmek isterim o gece TSK bünyesinde yuvalanan illegal çetenin darbe girişiminin halkımızın peygamber ocağı olarak adlandırdığı TSK’nın vatanını, milletini sevenlerin kesinlikle hiçbir alakası yoktur. Bu nedenle yüce milletimizin sizlerin, ülkemizin bekası için PKK sınırlarımızın yanı başında canla başla mücadele eden kahraman TSK mensuplarını çok iyi ayırt etmesi bizlere moral vermiştir. Bundan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bizlere gösterdiğiniz yakın ilgi ile ülkemizin birlik ve güvenliği bakımından bilincindeyiz. Asil milletimizin canı pahasına gösterdiği kahramanlığı her türlü takdirin üstündedir. Bundan dolayı bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Milletimizin bu tavrı TSK’nın demokrasi ve hukukun üstünlüğüne bağlı, sadık, ezici çoğunlukla devletin bütünlüğüne ve birliğini hareketini takınarak ordu millet kavramının daha da güçlenmesini sağlamıştır. Atatürk’ün de işaret ettiği gibi hakimiyet milletindir düsturu bu anlayış sonsuza dek sürecektir. Sayın Cumhurbaşkanım bu duygu ve düşüncelerle sizlerin huzurunda TSK’nın başına bela olan bilahare temizlenmesinde başta zatıalileriniz olmak üzere canlarını ortaya koyan aziz milletimizle yani sizlerle TSK’nı ve emniylet teşkilatımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Tüm şehitlerimize Allahü Teâlâ’dan rahmet diliyorum. Yüce Türk milletini saygıyla övünçle ve şükranla selamlıyorum” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA