• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ak Partiye en fazla oy veren ilimiz Konya
08 Ocak 2011 Cumartesi 13:40

'Ak Parti'ye en fazla oy veren ilimiz Konya'

Bir dizi açılış ve etkinlik için Konyaya gelen Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir, AK Parti Konya İl Başkanlığını ziyaret etti.
Bir dizi açılış ve etkinlik için Konya’ya gelen Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir, AK Parti Konya İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.
 
 İl Başkanlığı’nın yönetim kurulu toplantısına katılan Bakan Demir, AB’ye uyum sürecinde konutlar için getirilen  “Enerji Kimlik Belgesi” alma zorunluluğu ve bakanlığın diğer çalışmaları hakkında yönetimi bilgilendirdi.
Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir, AK Parti Konya İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. AK Parti Konya Milletvekilleri Hüsnü Tuna ve Ali Öztürk’ün yanı sıra AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ve yönetim kurulunun hazır bulunduğu ziyaret samimi bir ortamda gerçekleşti.
 
Kendilerini ziyaret ettiği için Bakan Demir’e teşekkür eden AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Demir’e yönetim kurulunu tanıttıktan sonra il teşkilatı olarak yaptıkları çalışmalar hakkında kısaca bilgi verdi. Yönetime geldikleri günden itibaren il teşkilatı olarak geceli gündüzlü çalıştıklarını dile getiren Başkan Sorgun; “Özellikle referandum sürecinde tüm teşkilatlarımız ile iyi bir uyum göstererek başarılı bir çalışma ortaya koyduk. Sonuçta da Konya, referandumda yüzde 78 gibi destek ile Türkiye’nin aydınlık geleceğine büyük bir katkı yaptı” dedi.
 
AK Parti Konya İl Teşkilatı’nı çok diri ve nitelikli bulduğunu dile getiren Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir; “Toplantı odasına ilk girişimle birlikte bu ortamdan çok etkilendim. Karşımda diri ve nitelikli bir il teşkilatı görüyorum. Konya bu konuda şanslı bir il. Konyamız da sağ olsun yıllardır AK Parti’ye en fazla oy veren ilimiz. Konya’ya çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Bakanlık olarak proje ve çalışmalarından da bahseden Bakan Demir, 1 Ocak’tan itibaren uygulamaya konan “Enerji Kimlik Belgesi” konusunda yönetim kurulunu bilgilendirdi. Demir; “Belgesi olmayan ya da düşük enerji sınıfına sahip evler, kiralama ve satın almada tercih edilmeyecek. Yeni inşa edilen binalar için 1 Ocak'tan itibaren, mevcut binalar için 2017'ye kadar alınması gereken Enerji Kimlik Belgesi, binanın ısıtma, soğutma ve aydınlatma için gerekli toplam enerji giderinin yıllık maliyetine kadar birçok bilgiyi içeren bir belge. Konutlar aynen beyaz eşyalarda olduğu gibi A'dan G’ye kadar sınıflandırılacak. A sınıfı, tasarruflu ve SEG (Sera Gazları Emisyonu Göstergesi) emisyonu düşük konutları; G sınıfı ise enerji israf eden ve SEG emisyonu yüksek konutları işaret edecek” dedi.
 
Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir, bakanlığın diğer çalışmalarını da il yönetimi ile paylaştıktan sonra yönetim kurulu üyelerinin sorularını kabul etti.
 
Ziyaretin sonunda ise AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun Bakan Demir’e bir tablo hediye etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA