• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Partinin referandum stratejisi netleşti
17 Şubat 2017 Cuma 10:15

AK Parti'nin referandum stratejisi netleşti

AK Parti'nin 16 Nisan'da yapılacak referandum için stratejisi netleşti. Meydanlarda, Ekonomi ve terörle mücadele mesajları verilecek. Hayırcılar ötekileştirilmeden anayasa değişikliği anlatılacak. Polemiğe girilmeyecek.

AK Parti 16 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi referandumu için stratejisini belirledi. Teşkilatlar Genel Merkez'e çağrılarak strateji hakkında Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından bilgilendiriliyor.

Kampanya boyunca, anayasa değişiklik paketinde en dikkat çeken düzenlemelerinden biri olan seçilme yaşının 18'e düşürülmesi ile ilgili mesajlar verilecek.

Üniversiteli gençlerin bu düzenlemeye büyük destek verdiği belirtiliyor. Polemiğe girmeden "hayırcılar" ötekileştirilmeden cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin anlatılması istendi.

EKONOMİ VE TERÖR

Stratejinin en önemli ayaklarından birisi ekonomi olacak. Bir yandan vatandaşa çıkarılan ve çıkarılacak ekonomik paketler anlatılırken diğer yandan iş dünyası ile de bir araya gelinecek. Milletle yakın temas kurulacak. Sivil toplum örgütleriyle bir araya gelinecek. Düzenlemenin Meclis'te çoğunlukla kabul edildiğine vurgu yapılacak.

ARAPÇA, KÜRTÇE ŞARKI

Kampanyanın stratejisinin detayları AK Parti'nin önceki gün Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilen MYK toplantısında da ele alındı. Toplantıda kampanya sürecinde kullanılacak sloganlar, şarkılar masaya yatırıldı.

Geçmiş seçimlerde olduğu gibi referandumda da her bölgeye göre şarkılar olacak. Bu kapsamda Kürtçe, Arapça, Karadeniz ve Ege ezgilerine yer verilecek.

TEK MİLLET, TEK DEVLET

"Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" vurgusu yapılacak kampanya sürecinde düzenlemenin zorunlu olduğu, 2007'de ilk adımın atıldığı vurgulanacak. Vatandaşa, "Yarım kalan işi siz tamamlayın" denilerek, istikrar vurgusu ön planda tutulacak.

Düzenlemenin tek bir isim için yapılmadığının altı çizilerek, "Mesele, memleket meselesi" denilecek. Kampanya programı henüz netleşmeyen Başbakan Yıldırım'ın, Doğu ve Güneydoğu'dakiler başta olmak üzere 20'yi aşkın ilde vatandaşlarla buluşması bekleniyor.

 

Kaynak: SABAH

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA