• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Partinin gözü rekorda
30 Aralık 2010 Perşembe 14:52

AK Parti'nin gözü rekorda

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, 'Bugün itibariyle yapılmış araştırmalar, bizim yüzde 45'in üzerinde bir oyla yeniden iktidara geleceğimizi gösteriyor' dedi.
Bakan Ergün, Bakanlıkta düzenlediği kahvaltılı toplantıda, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) üyeleriyle bir araya geldi.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ergün, ''açıklamalarınızdan 3. kez iktidara geleceğinizi düşündüğünüzü anlıyoruz. Eğer gelirseniz AK Parti açısından bu dönem nasıl bir dönem olmalı?'' şeklindeki soruya karşılık verirken, nasıl bir dönem olması gerektiğinin seçim beyannamelerinde görüleceğini, beyannamelerle ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Türkiye gibi ülkeler, eğer ''2023'' gibi önemli tarihte, önemli bir vizyona sahiplerse, hedefler koymuşlarsa, bunun için vazgeçilmez zeminin siyasi istikrarın korunması olduğunu belirten Ergün, siyasi ve ekonomik istikrar ile güven ortamının bugün itibariyle AK Parti ile gerçekleştiğini dile getirdi.

Toplumdaki hassasiyetin bunun üzerine inşa edilmesi gerektiğini ifade eden Bakan Ergün, bugün AK Partiyle inşa edilen, korunan siyasi ve ekonomik istikrarın yarın başka partilerle de korunabileceğini, ancak parti olarak hedeflerinin 3 dönem, hatta 4. bir dönem daha iktidara gelmek olduğunu söyledi.

Türkiye'de çok partili dönemde Demokrat Parti'nin 3 kez üst üste iktidara geldiğini hatırlatan Ergün, ''Biz bu seçimde 3. defa üst üste iktidara geleceğiz, onu görüyoruz. Bütün Türk kamuoyu, dünya kamuoyu, siyasi aktörler de bu sonucu satın almış bulunuyorlar. Bizim hedeflerimizden birisi de 4. defa iktidara gelmek, siyasi istikrarla ve iktidara gelmekle ilgili rekoru da kırmak'' dedi.

Bunun mümkün olduğunu, dünyada da pek çok örneklerinin bulunduğunu belirten Ergün, ''Türkiye siyasetinde 2011 seçimleri bir siyasi partinin 3. defa iktidara geldiğini ve siyasi istikrarın bu kanalla korunduğunu bize gösterecek'' diye konuştu.
 
OY ORANI YÜZDE 45-50 BANDINDA OLUR
Bakan Ergün, seçimlerde oransal olarak ne kadar oy almayı beklediklerinin sorulması üzerine de, yaptırdıkları araştırmaların yüzde 45'in üzerinde bir oyla yeniden iktidara geleceklerini gösterdiğini söyledi.

Nihat Ergün, AK Parti'nin sürekli kamuoyu araştırmalarıyla halkın nabzını tuttuğunu, hatta parti kurulmadan önce de ülkede böyle bir partiye ihtiyaç olup olmadığına, halkın desteğinin alınıp alınamayacağına ilişkin 100 bin denekli bir araştırma yaptırdıklarını ve partinin bu araştırmada toplumdan alınan mesajla kurulduğunu ifade etti.

2 ayda bir yaptırdıkları gündem araştırmalarıyla toplumun kendilerine verdiği mesajları okumaya çalıştıklarını anlatan Ergün, ''Mesela; toplum bize siyaseten destek verdiği halde bazen ekonomik politikalarımızı, bazen dış politikamızı, bazen sosyal politikalarımızı acımasızca eleştiriyor. O zaman da (demek ki şu politikada topluma konuyu ya doğru anlatamadık ya da hakikaten yanlış var biz göremedik diyoruz) kendimizi çek ediyoruz'' dedi.

Ergün, bugün itibariyle yapılmış araştırmaların AK Parti'nin yüzde 45'in üzerinde bir oyla yeniden iktidara geleceğini gösterdiğini bildirdi.

Seçimlerin yapılacağı 2011 Haziran ayına kadar çok fazla bir şeyin değişmeyeceğini, oy oranlarının yüzde 45-50 arasında bir banda oturacağını ifade eden Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün, Türkiye'de ve dünyada büyük kırılmalar yaşanmadığı sürece bu tablonun değişmeyeceğini söyledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA