• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Partinin elindeki son ankette partilerin oyu
12 Mayıs 2015 Salı 14:05

AK Parti'nin elindeki son ankette partilerin oyu

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, HDP'nin barajı aşması için yürütülen çalışmalara değindi, ellerindeki son anket sonucunu açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi'nin barajı aşması üzerine kurulan bir stratejinin muhalefetin başarısızlığını gösterdiğini söyleyen Ünal, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş üzerinde cici çocuk algısı yaratılmaya çalışıldığını savundu.
Paralel yapının seçimin meşruiyetini hedef aldığını söyleyen AK Partili Ünal, Paralel Yapı’dan en çok CHP ve MHP milletvekillerinin korktuğunu belirtti.
Ünal, ellerindeki son anket sonuçlarını da açıkladı:
AK PARTİ 46-48, HDP BARAJ ALTI
Şu anda AK Parti 46-48 bandında, CHP 24-26, MHP 14-16, HDP 7-9 bandında gözüküyor. HDP şu anda baraj altında gözüküyor.
8 HAZİRAN'DA BİRİLERİ İSTİFA ETMELİ
8 Haziran’da birilerinin istifa etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu bir siyasi sorumluluktur ama kendisine %35’i hedef olarak koyan, ya da kendisine %19-20’ yi hedef olarak koyan ve iktidar olmayı düşünmeyen bir muhalefetin başarısızlık algısı da farklı olabiliyor.
Seçimin merkezine HDP’nin barajı aşıp aşamayacağını almak, ana muhalefetin ve yavru muhalefetin bir nevi başarısızlığı bana göre. ‘AK Parti’nin oylarını düşürüp düşürmemesi HDP’nin barajı aşmasına bağlı’ Eğer seçim stratejileri buysa ki maalesef bu gibi gözüküyor, bu her şeyden önce başarısızlığı kabul etmek anlamına geliyor.
PARALEL YAPI MHP VE CHP'YE TAKTİK VERİYOR
Burada Paralel Yapı, hem MHP’ye, hem CHP’ye çok ciddi stratejik ve taktik destekte bulunuyor. Ve şimdi yeni bir şeye başlıyorlar. Seçimlerin meşruiyetini tartışmalı hale getirmek. ‘Seçim hilesi yapılacak, seçimlerde sandık güvenli değil.’
1.350.000 saat dinleme yapmış bir örgütten bahsediyoruz. Bu yapının devletten temizlenmesi için ciddi bir kararlılık ve irade ortaya konması gerekiyor.
DEMİRTAŞ’A CİCİ ÇOCUK İMAJI ÇİZİLDİ
HDP ile ilgili ciddi bir çalışma yürütülüyor. Selahattin Demirtaş üzerine inşa edilmiş bir imaj var, ‘cici çocuk, özgürlükçü ve barışçıl’ ama onun altında perdelenen şey Siirt’e Batman’a, Şırnak’a gittiğinizde tehdit edilen insanlar, kan akan musluklar, billbordlar.
CHP VE MHP’DEKİLER KORKUYOR
Geçen gün Meral Akşener’i dinledim, diyor ki ‘Korkuyorlar’. Bizim korkacak hiçbir şeyimiz yok. Tam tersine MHP’deki, CHP’deki bazı milletvekilleri korkuyorlar. Çünkü hala bunların elinde herkesle ilgili kasetler var, herkesle ilgili dinleme kayıtları, tapeler var. Bunlar yıllarca insanları tehdit ederek, iş adamından, siyasetçilere varıncaya kadar korkutmuşlar.
BAHÇELİ'NİN 'ŞEREFSİZLER' SÖZÜNE DAVA
MHP’nin son bir haftadır çok agresif ve hiçbir siyasi adap ile örtüşmeyen, mesela dün Bahçeli AK Partilileri kastederek meydanda şerefsizler diye bağırdı. Bunun bir hukuki karşılığı da olacak, olmalıdır da.
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün sorularını yanıtladı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA