• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Partililer çocuklarını Gülen okullarından alıyor!
04 Mart 2014 Salı 09:34

AK Partililer çocuklarını Gülen okullarından alıyor!

Erdoğan'ın, “çocuklarınızı o okullar ve dershanelerden alın” talimatı doğrultusunda, Gülen cemaatine ait okul ve dershanelerden çocuklarını aldığı ortaya çıktı.

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, geçen ay milletvekilleriyle gruplar halinde gerçekleştirdiği basına kapalı istişare toplantılarında, çocukları Gülen cemaatinin okul ve dershanelerinde okuyan milletvekillerinden açık bir biçimde okul ve dershaneleri değiştirmelerini istedi.

"Buralarda çocuklara beddua ettiriyorlar. Bizleri kötüleyen broşürler veriyorlar, çocuklarımıza partimiz ve sizlerin aleyhine propaganda yapıyorlar. Facebook ve twitter şifrelerini alarak kullanıyorlar" değerlendirmesini yapan Erdoğan'ın milletvekillerine net bir şekilde "Çocuklarınızı buralardan alın" uyarısında bulundu.

Konuya ilişkin Vatan'ın sorularını yanıtlayan AK Parti yöneticileri, 17 Aralık sürecinin ardından bazı milletvekillerinin cemaat okul ve dershanelerinden çocuklarını almaya başladıklarını, Başbakan'ın istişare toplantılarındaki uyarılarının ardından okul ve dershane değiştirenlerin sayısının hızla arttığını ifade ederek, şu bilgileri verdi:

"Bunların okul ve dershanelerinde çocuğu okuyan milletvekillerimizden bize de pek çok şikayet iletildi. Bazı okullarda öğretmen ve okul yönetimi AK Parti aleyhine propagandayı öylesine arttırmış ki, çocuklar aileleriyle okulları arasında kalmış. Üstelik de bu kara propagandayı dini kullanarak yapmıştır. Okul değiştiren bazı vekillerimizden ‘Çocuğum dinden soğur hale gelmişti' ifadelerini duyduk. Bu tarz kara propaganda yapılmayan çok az sayıdaki okulda çocuğu okuyan milletvekillerimiz ise, çocuklarının sınav takvimini de dikkate alarak, bu eğitim-öğretim yılının tamamlanmasını beklediklerini bize ilettiler. Ama onlar da önümüzdeki eğitim yılından itibaren çocuklarını başka okullara verecekler."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA