• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Partili vekillerden başörtüsü açıklaması
28 Eylül 2013 Cumartesi 17:04

AK Partili vekillerden başörtüsü açıklaması

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ve Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, Meclis Genel Kurulu'na başörtülü girecekleri yönündeki haberleri yalanladı.
AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ve Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, Meclis'in açılacağı 1 Ekim Salı günü Genel Kurul'a başörtülü olarak girecekleri yönünde basında çıkan haberlere açıklık getirdi.
 
Samancı, "bazı kadın milletvekillerinin başörtülü olarak 1 Ekim'de Meclis'e girebileceği yönündeki haberler anımsatılarak, kendisinin bu yönde bir düşüncesi olup olmadığının" sorulması üzerine, bu yönde bir beyanatının ve mesajının olmadığını söyledi.
 
"Bu yönde bir kararım olursa da bu tercihi ben yapacağım" diyen Samancı, şöyle konuştu:
 
"Eğer kişi kapanacaksa bu karar o kişiye ait olmalıdır; kapanması durumunda da diğer arkadaşlarının buna saygı göstereceğini düşünüyorum. İrade, bu işi yapacak olana bırakılmalı. Ben bunu yaparsam da sembolik olarak yapmam, Allah rızası için Allah'ın emri ve dini inancımın gereği olarak yaparım. Tepki olabilir de olmayabilir de saygı duyanlar çıkar da çıkmaz da orasını bilemem. Ama şu anda nasılsam 1 Ekim'de de öyleyim."
 
"Meclis'e nasıl girdiysem, öyle devam edeceğim şimdilik"
 
AK Parti'li Kaçar da bu konunun konuştukları, gündemlerinde olan bir konu olmadığını söyledi.
 
Kaçar, "İnanan her kadının Allah nasip ederse yapması gereken bir şey ama şu anda ben kendimi buna hazır hissetmiyorum. Herhalde beni sevdikleri için yakıştırmışlar. Ben bu yakıştırmadan da mutluyum aslında, ne güzel ki inançlarımı hissettirebilmişim. Allah nasip ederse de olur" dedi.
 
"Meclis'e nasıl girdiysem, öyle devam edeceğim şimdilik" diyen Kaçar, "İlerleyen zamanlarda bir değişiklik olabilir mi?" sorusuna, "İnşallah, Allah nasip eder" karşılığını verdi. Kaçar, "Milletvekili iken olabilir mi?" sorusu üzerine ise "Hayır, şu anda öyle bir şey sözkonusu değil" diye konuştu.
 
AK Parti'li Gülay Samancı ile konuştuğunu ve onun da öyle bir düşüncesi olmadığını bildiğini belirten Kaçar, "Ama bizim giyim tarzımızdan dolayı böyle bir yakıştırma yapmış olabilirler" sözlerini sarfetti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA