• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Partili Altunyaldız Konya Tarım Fuarını gezdi
27 Mart 2016 Pazar 10:55

AK Partili Altunyaldız Konya Tarım Fuarı'nı gezdi

AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Konya Uluslararası Tarım Fuarı’nı ziyaret etti.

AK Parti Milletvekili Ziya Altunyaldız, Konya 14. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı’nda Konyalı firmaların açtığı stantları ziyaret ederek, firmaların ürettiği makineleri inceledi ve yetkililerden bilgi aldı. Tarım fuarının Konya ve ülke için önemine değinen Ziya Altunyaldız, fuarların pazarlama alanında tüm dünyanın bir araya gelerek entegre olduğu, ürünlerin pazarlandığı ve uzun dönemli kontratların yapıldığı mekanlar olduğunu belirterek, Konya’ya bu tür bir fuarı kazandıran Konya Ticaret Odası'na, Büyükşehir Belediyesine ve tüm çalışanlara teşekkür etti.
Tarımsal mekanizasyonda ve makine endüstrisinde dünyanın en iyileri arasında yer alan Almanya, İtalya ve Hollanda’dan firmaların da fuarda ürünlerini sergilediğini hatırlatan Altunyaldız, “Fuarda Türkiye’nin en iyi tarımsal endüstrisinde üretim yapan firmalarımızın, üreticilerimizin, ihracatçılarımızın tamamı dünyayla rekabet ediyor. Ayrıca Konya’yı tarımsal mekanizasyonda ve endüstrisinde bir fuar, ticaret ve üretim merkeziyle birlikte tescillenmiş bir alan olduğunu tüm dünyaya ilan ediyor. Bu çerçevede önümüzdeki döneme baktığımız zaman özellikle tarımsal alanda tüm üretimimizin çok önemli bir şekilde değerlendirildiğini ve son 13 yıllık AK Parti iktidarları döneminde tarım alanına ciddi yatırımlar yapıldığını görüyoruz. Özellikle tarımdaki milli hasılamızın payının 36 milyar TL'den 125 milyar TL’ye çıktığını görüyoruz. Ayrıca tarımdaki desteklerimizin yıllar itibariyle mütemadiyen katlanarak arttığını görüyoruz. 2003 yıllarında 1.8 milyar TL olan tarımsal desteklerimizin 2015 yılına geldiğimiz zaman 12 milyar TL’lere baliğ olduğunu görüyoruz. Ve yine bu kapsamda tarımsal büyümenin ilk iki üç çeyrekte çok iyi olduğunu görüyoruz ve toplam büyüme rakamlarına katkı sağladığını görüyoruz” dedi.
Altunyaldız, Türkiye’nin tarım aletlerinde dünyaya yaptığı ihracatların çoğunda Konya’nın lider durumda olduğunu belirterek, “Konya ayrıca dünyanın pek çok markasına tedarikçi durumunda. Önümüzdeki dönemde bu durumunu tescilleyerek tarımla ilgili her türlü mekanizasyonun, her türlü alet, edevatın ve makinenin üretim merkezi olacak. Konya'mızdaki üreticinin ürünlerini Mersin limanına ulaştırılmasıyla inşallah Konya ihracatta da bir anlamda merkez olup ürettiğimiz şeyi buradan konteynere koyup gümrüklemesini de yapmak suretiyle gemiyle dünyanın her tarafındaki destinasyonuna gidebilecek duruma gelecek” şeklinde konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA