• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Parti’den üç ayaklı Alevi süreci
01 Mart 2016 Salı 08:24

AK Parti’den üç ayaklı Alevi süreci

AK Parti, Alevi vatandaşların taleplerinin karşılanması konusunda Hükümet’in Eylem Planı’nda yer alan vaatlerin yerine getirilmesi için üç ayaklı bir süreci başlatıyor.

Bu kapsamda öncelikle Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı’na Alevi kökenli isimlerden Sivas Milletvekili adayı Yalçın Özdemir getirildi. Özdemir, Türkiye’deki Alevi dergahlarını gezecek, dedelerle buluşacak. Cemevlerine gidecek, sorunlarını dinleyecek.Özdemir yurt dışındaki Alevi derneklerini de ziyaret edecek. Genel merkezde Alevi isimlerin yanında, Alevilik konusunda çalışma yapmış isimlerden oluşan “Alevi-Sünni” karışık bir komisyon kurulacak. Genel Merkez, bütün bu çalışmaların devamında bir Alevi Çalıştayı daha düzenleyecek. İlk çalıştayın sonuçlarından yararlanılarak, sorunun masaya yatırılması sağlanacak.

YASAL DÜZENLEME

Bu arada Hükümet’teki çalışmalar da eşgüdümlü olarak yürüyecek. Alevi vatandaşlara yönelik sorunların çözümünü içerecek yasal düzenleme konusunda çalışmalar, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Lütfi Elvan ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın koordinasyonunda yürütülmeye başlandı. Çalışmalar, Hükümet kanadında yürütülen faaliyetin destekleyicisi olacak.

3 AYAKLI SÜREÇ

1 - Alevi vatandaşların sorunları ve talepleri öğrenilecek.

2 - Alevi çalıştayı yapılarak, sorunlara çözüm aranacak.

3 - Taleplerin karşılanması için yasal düzenleme yapılacak.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA