• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Partiden seçim öne alınabilir sinyali
01 Temmuz 2012 Pazar 11:41

AK Parti'den 'seçim öne alınabilir' sinyali

Açıklama, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'den geldi. Mart ayında seçimler olmaz çıkışlarına karşı seçimlerle ilgili bir alternatif yol bulunabileceğini söyledi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, ''Ana muhalefet ve muhalefet partilerinin düşüncesi, 'kış şartlarında değil de sonbaharda seçim yapılsın' ise o zaman yetkili organlarımızda bunu değerlendirir, TBMM'de bir anayasa değişikliğiyle seçimler öne alınabilir'' dedi.
 
 
AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı'nca Kocaeli'de düzenlenen ''2. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı''nda konuşan Tanrıverdi, parti içinde yapılan bu toplantıların önemli olduğuna dikkati çekerek, toplantılar sayesinde parti üyelerinin bir birleriyle hasret gidermelerine vesile olduğunu söyledi.
 
Birlik ve beraberlik duygularının geliştirilmesinde toplantıların katkısının olduğunu belirten Tanrıverdi, teşkilat üyelerinin birbirleriyle bilgi birikimlerini paylaştıklarını kaydetti.
 
Tanrıverdi, toplantıya katılan her üyenin sıkıntısını dile getirebildiğini ifade ederek, ''Bazı konuları konuşacağız, onları alıp değerlendireceğiz ve stratejimizi belirleyeceğiz. Belediye başkanlarımız burada yaptıkları örnek hizmetleri ortaya koyacaklar. Diğer dinleyen belediye başkanlarımız bu konularda not alacak. Eğer o konularda geri kalmışlarsa projeyi kendisine uyarlayacak. Böylece yapılmış yanlışları yapmamış olacağız'' diye konuştu.
 
Yaptıkları toplantılarda yeni kent politikaları oluşturduklarını dile getiren Tanırverdi, yerel yönetimlerin dinamik yapıya sahip olmaları dolayısıyla kendilerinin politikalarını yenilemek zorunda olduklarını söyledi.
 
Kent politikalarının oluşturulmasında bu tür toplantıların yararlı olduğunu vurgulayan Tanrıverdi, şunları kaydetti:
 
''Biz her zaman şunu söylüyoruz 'Kenti kendimiz değil, kentliyle birlikte yönetiyoruz' dolayısıyla kenti kentliyle birlikte yönettiğimiz zaman kentte yaşayan hemşehrilerimizin memnun olacağı hizmetleri ortaya koymuş oluruz. Görevimiz bir şehri imar etmek ve hemşehrilerimizin gönlünü ihya etmektir. Kentin, kentte yaşayan hemşehrilerimizin gönlünün ihyası elbette birlikte yönetmekten geçer. Yeni kent politikalarının oluşturulması noktasında bu toplantıları önemli bir fırsat olarak görmeliyiz.''
 
Tanrıverdi, 2014 yerel seçimlerinin Türkiye açısından önemli olduğuna işaret ederek, bu seçimlerin ardından Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacağını ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa Cumhurbaşkanı'nı halkın seçeceğini hatırlattı. Tanrıverdi, ''Halkımızın seçeceği Cumhurbaşkanı'nın seçimine katkı vermemiz gerekiyor'' dedi.
 
Bu seçimlerin ardından 2015 yılında genel seçimlerin yapılacağını belirten Tanrıverdi, şöyle konuştu:
 
''Gerçi biz, seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışan bir parti olarak her zaman seçime hazırız. Kimi zaman ana muhalefet partisinin milletvekillerinden ya da temsilcilerinden 'Mart'ta seçim mi olur'. Özellikle 2009 yerel seçimlerinde rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin kış şartlarında dağa çarpıp vefat etmesiyle o zaman herkes 'Bu kış günlerinde seçim mi olur, son bahara alınmalıdır' diyordu.
 
AK Parti iktidarının döneminde seçimler her defasında zamanında yapılmıştır ve Türkiye'de böyle bir alışkanlık kazandırılmıştır. Dolayısıyla biz, süresinde yapılmasını isteriz. Ana muhalefet ve muhalefet partilerinin düşüncesi 'kış şartlarında değil de sonbaharda seçim yapılsın' ise o zaman yetkili organlarımızda bunu değerlendirir, TBMM'de bir anayasa değişikliğiyle seçimler öne alınabilir.''
 
Tanrıverdi, Anayasa değişikliği yapmadan seçimin öne alınmasının söz konusu olamayacağını dile getirerek, ''Anayasa değişikliği için de 367 garabeti var. Dolayısıyla bu garabet nedeniyle muhalefet partileri, ana muhalefet partisi birlikte olmadan bu seçimin öne alınması mümkün olamaz. Biz 'Seçim yarın' dense de hazır olduğumuzu gözlemliyoruz. Kimse bizi seçimden kaçıyormuş gibi değerlendiremez. Böyle bir düşünce söz konusu olursa yetkili organlarımızla bunu değerlendirebiliriz'' dedi.
 
Belediyelerin hizmetini kolaylaştırmak adına özellikle yaz aylarında borçlarına karşılık yapılan kesintileri durdurduklarını ifade eden Tanrıverdi, Temmuz ayı itibariyle 3 ay süreyle borçlara karşılık kesinti yapılmayacağının Bakanlar Kurulu kararından da geçtiğini ifade etti.
 
Bu kararın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''çok özel'' talimatıyla bu yıl gerçekleştiğini dile getiren Tanrıverdi, Başbakan Erdoğan'a bu talimatından dolayı teşekkür etti.
 
LEYLA ZANA'NIN AÇIKLAMALARI
 
Tanrıverdi, özellikle terör sorunu karşısında Leyla Zana'nın sözlerinin dikkate alınması gerektiğini belirterek, ''Leyla Zana, bizim gönüldaşlarımızdan mı? Hayır. Dostlarımız içinde mi? Hayır. Leyla Zana ne söyledi? 'Eğer Türkiye'nin terör sorununu çözecek biri varsa o da Recep Tayyip Erdoğan'dır' dedi. Görüyorsunuz ki, sadece dostlarımız, gönüldaşlarımız değil, başkaları da bizim sorunları çözeceğimizi ifade ediyor. Ne yaptığımızı görmeli, farkında olmalıyız'' ifadesini kullandı.
 
Demokratikleşmeden insan hak ve özgürlüklerine, 2B arazilerinden sosyal güvenlik gelir borçlarına, kredi kartı mağdurlarından adalet sistemindeki eksikliklere kadar her türlü alanda yeniden bir yapılanma içerisinde olduklarını anlatan Tanrıverdi, Son olarak afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi yasasıyla şehirlerdeki çarpık ve bozuk yapılaşmayı önleyeceklerini kaydetti.
Tanrıverdi, kentsel dönüşümdeki hedeflerinin, şehirleri zeminden ziyade, depreme dayanıksız binalardan kurtarmak olduğunu ifade etti.
Yaz sezonuna girilmesiyle festivallerin arttığına dikkati çeken Tanrıverdi, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
''Festival bizim kavramımız değildir. Kültürel etkinliklerimizi yaparken kendi koordinatlarımızı belirleyip onların yaşatılması için dikkat etmeliyiz. Kültürel etkinliklerimizi yaparken kültür değerlerimizle çatışan etkinliklerden uzak durmalıyız. Festival adıyla yüksek maliyet ödeyerek etkinlik yapmayın. Daha da önemlisi, yüksek maliyetlerle sanatçılar getirmemeliyiz.
 
Önümüzde Ramazan ayı var, bu ayı çok iyi değerlendireceğiz. Fakir, garip, gureba hemşehrilerimizin sofralarında ne var ne yok takip etmeliyiz. Ramazan iftarlarında, lüks otellerde değil, mahallelerde, dost evlerinde, garip sofralarında, yalnızlarla, kimsesizlerle beraber olmaya dikkat etmeliyiz.'' AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA