• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ak Partiden seçim eğitim semineri
09 Mayıs 2011 Pazartesi 10:29

Ak Parti'den seçim eğitim semineri

AK Parti Konya Milletvekili adayları ve teşkilat mensupları, seçim çalışmalarına devam ederken İl Seçim İşleri Başkanlığı da seçim günü herhangi bir olumsuzluğa karşı teşkilat hukukçularına..

AK Parti Konya Milletvekili adayları ve teşkilat mensupları, seçim çalışmalarına devam ederken İl Seçim İşleri Başkanlığı da seçim günü herhangi bir olumsuzluğa karşı teşkilat hukukçularına eğitim veriyor. Seminerde konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun; “Arazide kazanıp masa başında kaybetmemek adına bu çalışmaları çok önemsiyoruz” dedi.

Merkez Bera Otel’de düzenlenen eğitim seminerine 140’ın üzerinde il teşkilatı avukatı katıldı. Seçim hukuku, seçimde uyulacak esaslar, sandık başkan ve kurulunun görev ile yetkileri, itiraz yolları, seçim düzeninin sağlanması ve sayım usulü gibi konuların ele alındığı eğitim seminerini AK Parti Konya İl Teşkilatı Avukatı Celal Candan verdi.

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekilleri Kerim Özkul ve Ali Öztürk ile İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Müslümoğlu Yaz, Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Göksu, il yönetim kurulu üyeleri ve seminere katılan hukukçular ile davetliler, eğitim seminerinin sonunda ise verilen yemekte bir araya geldi.

Yemeğin sonunda kısa bir konuşma yapan AK Parti Konya İl Teşkilatı Avukatı Celal Candan seminerin oldukça verimli geçtiğini söylerken; İl Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Göksu da bu tür eğitim seminerleri sayesinde Türkiye genelinde 20 bin hukukçu ve teşkilat mensubunun eğitimden geçeceğini söyledi ve ekledi; “Bu örnek bir çalışmadır. Bu çalışma, önümüzdeki dönemdeki anayasa çalışmalarında Konyalı hukukçuların görev alabilmeleri için de bir altyapı oluşturacak.”

Ali Öztürk; “Partideki görevime dönüyorum”
Programa katılan Konya Barosu Eski Başkanlarından Avukat Hasip Şenalp ise 2 bin yıllık değerleri olan Türk toplumuna en iyi sahip çıkanın AK Parti olduğunu söyledi. Aday adaylığı ve adaylık sürecini değerlendiren AK Parti Konya Milletvekili Ali Öztürk; “Adaylık sürecinde kimi kesimler, aile içi çekişme ortamı varmış gibi bir durum oluşturmaya çalıştı. Ancak kesinlikle böyle bir durum söz konusu değil. Dargınlık veya kırgınlık yok. Sonuçta ben TBMM’deki görevimi tamamladım ve partimdeki çalışmalarıma dönüyorum” dedi.

Kerim Özkul; “Yargıda önemli düzenlemeler yaptık”
Öztürk’ün ardından söz alan AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul ise AK Parti iktidarının yargıda yaptığı düzenlemeler ile yatırımlardan bahsetti. AK Parti hükümetleri döneminde yargıda büyük değişimlerin yaşandığının altını çizen Özkul; “İçlerinde Avrupa’nın en büyük adalet sarayının da bulunduğu 130 yeni adalet sarayı yaptık. 100’ü de yapım ya da projelendirme aşamasında. Teknolojik olarak ciddi destekler verdik. Hakim ve savcı sayımızı tüm engellemelere rağmen yüzde 20, adli personel sayımızı ise yüzde 50 arttırdık. Ancak biz bunu yeterli görmedik ve hukuki mevzuatta da ciddi adımlar atmaya başladık. Daha şeffaf daha katılımcı ve daha hesap verebilir bir hukuk sistemi için çalışmalarımız devam ediyor. Milletimiz bize 12 Haziran’da yine aynı desteği verirse hukukta önemli gelişmeler olacak. Anayasamızı tamamen sivil bir hale getireceğiz” dedi.

Ahmet Sorgun; “Alanda kazanıp masada kaybetmemeliyiz”
AK Parti İl Teşkilatı Seçim İşleri Başkanlığı’nın seminerini çok önemsediklerinin altını çizen AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ise bu tür çalışmaların seçimlerin sağlıklı yürümesi ve sonuçlarının adil bir şekilde meclise yansıması açısından önemli olduğunu dile getirdi. Başkan Sorgun; “2007 Genel Seçimleri’nde sandıkların hâkimiyet eksikliğinden dolayı yüzde 3 oranında oy kaybımız oldu. Bunun bir daha yaşanmaması adına bu tür çalışmalar önemli. Herkese büyük görevler düşüyor. Size güveniyoruz. İnşallah sizlerin de gayreti ile 13 Haziran günü yine AK Parti tek başına iktidar olacak” ifadelerini kullandı.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA