• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Partiden kadınlar günü etkinliği
07 Mart 2013 Perşembe 17:55

AK Parti'den kadınlar günü etkinliği

AK Parti Konya İl Kadın Kolları, Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda Kadınlar Günü dolayısıyla bir program düzenledi.
AK Parti Konya İl Kadın Kolları, Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda Kadınlar Günü dolayısıyla bir program düzenledi.
Programa AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti MKYK Üyesi Hasibe Özlem Çepni, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Özgür Ergun ile partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda ilk olarak konuşan AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanı Özgür Ergun, Türkiye’de özellikle son yıllarda kadına verilen değerin bir hayli arttığını, bunun en büyük nedeninin de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın büyük çabaları olduğunu belirterek, “Kimileri kadının daha fazla çalışma ve sosyal hayata katkı sağlaması için Avrupa Birliği direktiflerine uyulmasını gösterse de sayın Başbakanımız ve kıymetli eşlerinin büyük çabaları ile bugün kadının ülkemizdeki yeri bağlamında AB direktiflerinin çok ötesine geçilmiştir” dedi. İl Kadın Kolları Başkanı Ergun’un ardından konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, kadına yönelik şiddet olaylarına değindi ve belediye olarak yürüttükleri çalışmalardan bahsetti. Akyürek; “Bir kadın dahi zarar görmemesi için çabalıyoruz. Bu bağlamda Konya’mızda 60 süit odalı bir kadın konuk evimiz var. Amacımız, istismar edilen, şiddet gören ya da birtakım sorunları neticesinde hayatı tehlikeye giren kadınlarımıza sahip çıkmak ve onların günlük yaşamlarına devam etmelerini sağlamak” şeklinde konuştu. Türk toplumlarında her zaman kadınlara büyük değer verildiğini dile getiren AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ise, kendi kültürümüzü yaşamamız halinde kadınların ve gençlerin hak ettiği yerde olmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Başkan Sorgun şöyle devam etti: “Bizim toplumumuzda kadın dendiği zaman onun yeri apayrıdır. Toplumu yücelten, ilerleten ve aileyi ayakta tutan en önemli unsur kadınlarımız analarımız, bacılarımızdır. Onun için bizim medeniyetimizde kadına verilen önem, batının çok üstündedir.”
Son olarak konuşan AK Parti MKYK Üyesi Habibe Özlem Çepni ise, “Tarihte kadına değer veren ve kadını yücelten toplumlar her zaman kazanmıştır ve hala tarih sahnesindedir. Şuna da dikkatinizi çekmek isterim; neredeyse tüm savaşlarda ya da zulümlerde ilk önce kadına zarar verilir. Bunun amacı, o toplumun yaşamını altüst etmek ve psikolojisinde büyük yaralar açmaktır. Bunun yanı sıra artık reklamlarda ya da fuarlarda kadınların bir meta olarak kullanılması da son bulmalıdır” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Dr. Fatma Canan Güllü, “Türkiye’de Kadın ve Anne” konulu bir seminer verdi. Program, Türk Tasavvuf Müziği konseri ile sona erdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA