• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Partiden flaş karar: 2den 12ye çıkacak!
29 Ağustos 2017 Salı 12:11

AK Parti'den flaş karar: 2'den 12'ye çıkacak!

AK Parti, politikalar ve uygulamaların daha iyi anlatılması ve yurtdışında lobi faaliyeti yapılması için yeni temsilcilikler açmaya hazırlanıyor.

Partinin Dışilişkiler Başkanlığı tarafından bir süreden beri devam eden temsilcilikler açma çalışmaları son aşamaya geldi. Özellikle son dönemlerde dış politika yaşanan sıkıntılar, partinin kendini anlatma güçlüğü, FETÖ lobisi gibi gerekçelerin yurt dışında daha güçlü yapılanma ihtiyacı doğurduğu yorumları yapılıyor. Bu konu, son MKYK toplantısında da gündem oluşturdu.

YENİ LOBİCİLİK

Edinilen bilgiye göre, AK Parti, Brüksel ve KKTC’de bulunan iki temsilciliğinin yanısıra başta Avrupa ülkeleri ve Amerika olmak üzere 10 yeni temsilcilik açma planlaması yaptı. Ancak, bu temsilciliklerin kimler tarafından yönetileceği konusunda araştırma yapıldığı öğrenildi. Yaşadıkları bölgede saygınlığı olan, yönetimlerle ilişki kurabilen isimlerin belirlenmeye çalışıldığı, özellikle FETÖ’nun karşı lobi faaliyetlerini önleyebilecek kişiler olması üzerinde durulduğu belirtiliyor. Bu kişilerin FETÖ bağının olup olmadığı da ayrıca araştırılıyor.

BU KEZ MUHALİFLER ARAŞTIRILACAK

MKYK toplantısında ayrıca, 2019 seçimlerine hazırlık sürecinde seçmenin tercih ve önceliklerini belirlemek için yapılan araştırmalar da gündeme geldi. Daha önce yapılan araştırmalar aktarılırken, referandumda hayır oyu veren kitlenin tercihlerinin belirlenmesi için ayrı bir araştırma yapılması kararlaştırıldı. AK Parti tabanı yerine, bu kez muhaliflerin ne istediği ve beklediği araştırılacak.

DIŞARIDAN DESTEK ARAYIŞI

Bu araştırma, 2019 başkanlık seçimlerinde yüzde 51 oyu bulmak için kimlerden destek alınabileceğine dair fikir verecek. Parti kurmayları, özellikle AK Parti'ye oy vermeyen seçmenin tercihlerinin ortaya çıkarılmasını istediklerini söylediler. AK Parti’nin yüzde 46-48 bandında olduğu iddia edilen oyunun, başkanlık seçimlerini kazanmaya yeterli olmayacağı için bu araştırma verilerinin önemli olduğu ifade ediliyor.

KAYNAK:HÜRRİYET

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA