• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Partiden Avrupa kararı!
22 Mart 2017 Çarşamba 10:24

AK Parti'den Avrupa kararı!

Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu yaptığı değerlendirmeler üzerine yurtdışı gezilerinin tamamlanması kararı aldı

AK Parti’nin önceki gün toplanan Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) referandum çalışmaları ele alındı. Son bir ayda AK Partili 51 milletvekilinin, yurtdışında sandıkların kurulduğu ülkelerde 79 toplantıya katıldığı bilgisi paylaşıldı.

Milletvekillerinin ve bakanların yeteri kadar yurtdışında ‘Evet’ kampanyasına destek sağladığı belirtilirken, “Daha fazla germeye gerek yok. Etkili, aktif bir kampanya yürüttük” yorumları yapıldı.

“Maksat hasıl oldu. Daha fazla gitmeyeceğiz” değerlendirmesi üzerine toplantıdan Avrupa’ya yönelik gezilerin tamamlanması kararı çıktı.

CAMİLERDE SANDIK

Yurtdışında 27 Mart’ta başlayacak oy verme işlemlerinin de ele alındığı MYK’da, Avrupa’daki bazı ülkelerde PKK ’nın camilerde oy verilmesine karşı çalışma yürüttüğü, bazı CHP örgütlerinin de camide oy vermeye itirazlarının bulunduğu kaydedildi.

Bazı Avrupa ülkelerindeki dış temsilciliklerin çok küçük olması nedeniyle farklı mekânlarda oy kullandırılabileceği bilgisi paylaşıldı. Toplantıda, Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı televizyon programlarının kampanyayı olumlu yönde etkilediği ifade edilirken, yapılan mitingler sonrası illerden olumlu geri dönüşler olduğu kaydedildi.

Eski bakanlarla yaptığı görüşme hakkında MYK üyelerine bilgi veren Yıldırım, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında yaşanan polemiğin toplantıda gündeme geldiğini söyledi.

Yıldırım, bu tür tartışmaların partiye zarar verdiğini Arınç’a söylediğini aktardı

KAYNAK:HABERTÜRK

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA