• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Partide temayül heyecanı
27 Ekim 2013 Pazar 15:55

AK Partide temayül heyecanı

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, belediye başkan adaylarının büyük bölümünün Aralık ayı ortalarında belirlenmiş olacağını söyledi.
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, belediye başkan adaylarının büyük bölümünün Aralık ayı ortalarında belirlenmiş olacağını söyledi.
AK Parti’nin büyükşehirler arasında yaptığı temayül yoklamasının Konya ayağı, Selçuklu Belediyesi Spor Salonunda yapıldı. İl merkezi ve ilçelerinden gelen 4 bin 200 parti delegesi, büyükşehir ve ilçe belediye başkanları adayları için oy verdi. Sabahın erken saatlerinde salona gelen delegeler ilçeleri adına hazırlanan kabinlerde imza karşılığı oy kullandı.
 
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli yaptığı açıklamada, Konya’ya büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıkları ile ilgili partililerin görüşlerini almak üzere temayül yoklaması için geldiğini belirtti. Adaylar belirlenirken son derece kapsamlı bir sürecin işletileceğini ifade eden Canikli, “Anketler yoluyla vatandaşın kanaati alınıyor ki, bu süreçte kullanılan en önemli argüman anket yani kamuoyu düşüncesi. Anketler genel merkez tarafından yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. Burada da teşkilat mensuplarının adayların belirlenmesi noktasında görüşleri alınıyor. Arkadaşlarımız kanaat ve düşüncelerini aktarıyor” dedi.
 
Canikli, temayül yoklaması sonrası anketlerle birlikte Başbakan Erdoğan başkanlığında 10 kişiden oluşan bir komisyonun sonuçları değerlendireceğini ve Aralık ayı ortalarında adayların belirlenmiş olacağını bildirdi. Canikli sözlerine şöyle devam etti; “Öncelikle eski 16 büyükşehir belediyesinin tespiti yapılacak. Şuanda dün ve bugün temayül yoklamaları yapıldı, akabinde 9 Kasım’da kalan 14 büyükşehirin temayül yoklaması yapılacak. 16-17 Kasım’da da kalan 51 il temayül yoklamaları yapılacak. İlk toplantısını üst komisyon 11 Kasım’da gerçekleştirecek. Öncelikli olarak büyükşehirlerin başkan adaylarını tespit etmeye çalışacağız. Üst komisyonun son toplantısı 29 Kasım’da yapılacak ama bu daha sonra başka toplantılar yapılmayacak anlamına gelmiyor. Bunun anlamı şu, 11 Kasım’dan itibaren başlamak üzere 29 Kasım’a kadar başta büyükşehir belediye başkan adaylarımız olmak üzere birçok ilimizde belediye başkan adayları muhtemelen belirlenmiş olacak. Ve bu süreç Aralık ayına da sarkabilir özellikle diğer iller için. Yani Aralık ayının ortalarına kadar önemli bir bölümünün belirlenmiş olacağını söylemek mümkün.”
 
TEMAYÜL SONUÇLARI AÇIKLANMAYACAK
Önceki yıllarda açıklanmasına rağmen bu dönem temayül yoklamalarından çıkan sonuçların kamuoyu ile paylaşılmayacağını vurgulayan Canikli, “Bu bir ön seçim değil. Merkez yoklaması yöntemiyle adaylar belirlenecek. Temayül yoklamasının amacı bu çalışmalar sırasında genel merkeze bir fikir vermek. Yani teşkilat mensubu arkadaşların ne düşündüğünü bilmelerini sağlamak için bu yapılıyor. Dolayısıyla bunun açıklanması olmayacak, kamuoyu ile paylaşılmayacak. Sadece bu komisyonun kararını verirken teşkilatımızın adaylar hakkında ne düşündüğünü belirlemek amacıyla yapıldığı için bu bilgi genel merkezimiz için önemli ve gerekli. Bir ön seçim gibi olmadığı için açıklanması bazı yanlış anlamalara neden olabiliyor. Temayül yoklamasında önde çıkan arkadaşımız aday gösterilmediği takdirde bu bazı spekülasyonları beraberinde getiriyor. Temayül yoklamalarında önde olan arkadaşların mutlaka aday olacak diye bir durum söz konusu değil. Çünkü bu kriterlerden sadece bir tanesi. Diğer kriterler dikkate alınarak aday olarak açıklanmamışsa o zaman bazı tartışmalar gündeme geliyor. İlk yıllarda temayül yoklamaları sonuçlarını açıklamıştık ve anlattığım sıkıntılar meydana geldi. O nedenle açıklamayacağız ve burada da bir sayım yapılmayacak sayımlar genel merkezde yapılacak” diye konuştu.
 
“EHİL ADAYLARI BELİRLEMEYE ÇALIŞIYORUZ”
AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun ise, temayül yoklaması hakkında bilgi verdi. Sorgun, 4 bin 200’ün üzerinde teşkilat mensubunun oy kullanacağını ifade ederek, “2 bin 424 delege büyükşehir için oy kullanacak. Bununla birlikte 2 bin 200 kişi ilçe belediyeleri sandığında oy kullanacak. Teşkilat mensupları burada oy verirken aday adayı olması söz konusu değil gönüllerinden kim geçiyorsa onu yazabiliyorlar. Teşkilat mensuplarının görüşü temayül ile elde ediliyor, anketlerle elde ediliyor. Sivil toplum kuruluşlarının görüşü, kanaatleri alınıyor ve bunların neticesinde bir ilçe için büyükşehir için en uygun en ehil aday belirlenmeye çalışılıyor. Demokrasinin tabana yayılmasını görmek isteyenler varsa gelsinler bu salona baksınlar. Bu nezakete bu ağırbaşlılığa baksınlar” şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA