• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Partide paralel yapı ihracı
10 Nisan 2014 Perşembe 12:43

AK Parti'de 'paralel yapı' ihracı

İzmir'de AK Parti Gaziemir ilçe yönetimi, eski İlçe Başkanı Sabır Telingün ile Kadın Kolları eski İlçe Başkanı Kızgül Parlak'ı kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu'na sevk etti.

Telingün, kararı beklemeden partiden istifa edeceğini söylerken sert eleştirilerde bulundu.Seçim öncesi hükümetin paralel yapı ile yaşadığı gerginlik nedeniyle 'Partide paralel avı başladı. Teşkilat birbirini ispiyonluyor' diyerek görevinden istifa eden Ak Parti Gaziemir İlçe Başkanlığı Sabır Telingün, Gaziemir ilçe yönetimi tarafından, seçimde parti aleyhine çalıştığı iddiasıyla Kadın Kolları eski İlçe Başkanı Kızgül Parlak ile kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu'na sevk etti. 

PARTİ ALEYHİNE ÇALIŞTILAR, CHP VE MHP'YE DESTEK VERDİLER
 
Gaziemir İlçe Başkanı Hüseyin Uzun, kararın oy çokluğu ile alındığnı belirterek, "Telingün ve Parlak'ın parti aleyhine çalıştığını, CHP ve MHP adaylarına destek verdiklerini parti yöneticilerimizin şahitliğiyle tespit ettik. Üyeliklerinin düşürülmesini istedik" dedi. 
 
Ak Parti Gaziemir eski İlçe Başkanı Sabır Telingün, İl Disiplin Kurulu'nun kararını beklemeden partiden istifa edeceğini belirterek şu eleştirilerde bulundu: 
 
"Ben parti lehine çalışmadım ama aleyhine de çalışmadım. Parti aleyhine çalışan adam arıyorlarsa meclis üyesi listesine baksınlar. Ofislerine parti bayrağı koymaktan korkanlar liste başı yapıldı bu partide. 2011 yılında Genel Merkez'in adayı olarak kongreye girdim. Bana karşı liste çıkaranlar bugün ilçe yönetiminde. Atilla Kaya'nın il başkan yardımcısı olduğu AK Parti ile bu kadar ilgisiz tipin doluştuğu bir ortamda burada olmamamız, doğru yerde olduğumuzun göstergesi."
 
Telingün, Twitter hesabından şu paylaşımlarda bulundu: 
 
"AK Parti İzmir'in (paralel) İl Başkanı Atilla Kaya'nın talimatıyla üyeliğimiz düşürülecekmiş. Seçimin faturasını kime kesmeye kalkarsan kalk. En büyük fatura sana kesilir Atilla Efendi. İl başkanlığı hayalleri kurmaya devam et."
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA