• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ak Parti’de kritik 3 gün!
24 Ağustos 2015 Pazartesi 09:42

Ak Parti’de kritik 3 gün!

Kongre için hazırlık yapan Ak Parti, 3 günlük süreçte partinin vitrini de yenilemiş olacak.

Kongre için hazırlık yapan Ak Parti’nin, aynı anda milletvekili aday listelerine ilişkin hazırlık da yürütmesi gerekecek. 12 Eylül’deki büyük olağan kongrede genel başkan ve partinin en üst karar organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) belirlenecek.

Davutoğlu’nun 13 Eylül’de MKYK’yı toplayarak partisinin MYK’sını belirleyecek. Ak Parti’nin 14 Eylül’de milletvekili aday listelerini YSK’ya vermesi gerekecek. 3 günlük süreçte partinin vitrini de yenilenmiş olacak.

Milletvekili listeleri

Partide 14 Eylül tarihi nedeniyle şimdiden milletvekili listelerine ilişkin çalışma da başlarken 7 Haziran genel seçimleri için dosya veren ve mülakata alınan tüm milletvekili adaylarının dosyaları da yeniden açıldı. Eylülün ilk haftası milletvekili listelerine yoğunlaşılacak. Kongrede seçilecek yeni MKYK’nın da ilk gündemi milletvekili listeleri olacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu da bir taraftan seçim stratejisi çalışmalarına başlarken diğer taraftan aday listelerine yoğun mesai harcayacak. Ak Parti’de oy kaybının en önemli nedenlerinden biri olarak görülen bazı aday listelerindeki yanlış tercihler konusunda da tüm önlemlerin alınacağı ve teşkilat temsilcilerinden daha fazla görüş alınacağı vurgulanıyor.

En az 40 miting

7 Haziran seçimlerinde 81 ilde miting yapan hatta bazı illere 2 kez giden Davutoğlu’nun yine 81 ilde miting planladığı ancak bunun süre darlığı nedeniyle mümkün olmadığı da konuşuluyor. YSK’nın taslağına göre 9 Ekim’de başlaması beklenen propaganda süresi 31 Ekim’de sona erecek. Bu durumda Başbakan’ın 23 güne mitinglerini sığdırması gerekecek. Davutoğlu’nun bu süreçte en az 40 ile gitmesi planlanıyor. Seçim beyannamesinde de bazı rötuşların yapılacağı, makro projelerin yanı sıra illerin mikro problemlerine de daha fazla eğilen projelerin gündeme getirileceği kaydediliyor.

En önemli koz 3 dönemlikler

Ak Parti seçimlerde 3 dönemlik milletvekillerini de ‘en önemli koz’ olarak görüyor. Kongrede yapılacak düzenleme ile 3 dönemlik milletvekilleri de Kasım ayında yapılması beklenen seçimlerde aday olacak. 7 Haziran seçimlerinde aday olamayan partinin ağır toplarının bulunduğu 70 isim ile; 7 Haziran seçimiyle 3. dönem milletvekilliğine başlayan 26 isim de bu seçimlerde aday olacak. Kulislerde 26 ismin büyük oranda tamamına yakının yine listelerde yer alacağı vurgulanıyor. 70 isimden de 35-40 arasında ismin yeniden listelerde yer alabileceği, bazı isimlerin de MKYK’ya alınacağı konuşuluyor. 3 dönemlik vekillerin dönüşü ile Ak Parti’nin milletvekili listelerinde de ciddi bir değişime imza atılmış olacak. Cemil çiçek, Ömer Çelik, Ali Babacan ve Bülent Arınç gibi partinin önde gelen isimlerinin listelerde yer alması bekleniyor.

Kaynak : Vatan

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA