• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Partide kongre hazırlıkları başladı
06 Mayıs 2016 Cuma 18:01

AK Parti'de kongre hazırlıkları başladı

AK Parti'de, Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kararıyla alınan 2. Olağanüstü Büyük Kongre için hazırlıklar başladı.

Hazırlıkları, genel başkan yardımcılarından oluşan üst kurul, teşkilat ve seçim işleri başkanlıkları ile eski milletvekillerinden oluşan çalışma grubu yürütecek.

AK Parti'deki olağanüstü kongre kararının ardından dün akşam AK Parti'nin en üst karar alma merci olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri, "2. Olağanüstü Büyük Kongre"nin 22 Mayıs'ta yapılması için alınan kararı imzalamaları için parti genel merkezine davet edildi.

Üst Kurul ve çalışma grupları oluşturuldu

AK Parti'de, ikinci kez yapılacak olağanüstü büyük kongre için genel başkan yardımcılarının aralarında bulunduğu "üst kurul" oluşturuldu. Üst kurul, kongrenin yapılması ile ilgili çalışmaları koordine eden birim olarak faaliyet gösterecek.

Resmi süreç başladı

Olağanüstü kongre ile ilgili parti içi hazırlıklar sürerken, resmi işlemlere de başlandı. Bu kapsamda ilk olarak kongrenin yapılacağı salon kiralandı, gazete ilanları verildi ve il başkanlıklarına duyuru yapıldı. 

Davetiyeler, Davutoğlu imzasıyla hazırlandı

AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi için basılacak davetiyelerde, Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu'nun imzası yer alacak. Kongreye siyasi partilerin yanı sıra sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri ile yabancı temsilciler de davet edilecek. 

Bin 468 delege oy kullanacak

Kongrede, partinin resmi internet sitesinde ismi olan 61 kurucu kurulu üyesinden, 48 isim oy kullanacak. Partideki çalışma grupları, kongreye katılacak delege sayısının tespiti için çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşık bin 468 delegenin 2. Olağanüstü Büyük Kongre'de oy kullanması bekleniyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA