• Konya14 °C

Lokman Koyuncuoğlu

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AK Parti'de kimler ilçe başkanı olacak

30 Mart 2010 09:45

AK Parti Konya İl Teşkilatında Ahmet Sorgun göreve geldikten sonra, merkez ilçe teşkilatları başta olmak üzere bazı taşra ilçelerinde yeni düzenlemeye ihtiyaç duyuldu.

Yeni bir düzenleme dediğimiz, merkez ilçe başkanları ile Konya taşrasında 29 Mart yerel seçimlerinin kaybedildiği ilçelerin başkanlarının istifasının istenmesi.

Taşra ilçelerinde özellikle nüfus olarak büyük olan, Ereğli, Seydişehir, Çumra ile Cihanbeyli, Bozkır, Halkapınar, Altınekin, Sarayönü, Taşkent, Kadınhanı ve Tuzlukçu da ilçe başkanlarının istifası istendi.

Konya’da teşkilat anlamında hep kamuoyunun gündemini meşgul eden Ereğli ve Selçuklu ilçeleridir. Ereğli ilçesinin kuruluşundan beri çok sayıda ilçe başkanı eskitmesi zaten alışılagelmiş bir durumdu. Ancak bu sık değişim, Ak Parti açısından hem belediye başkanlığının kaybedilmesi, hem de hükümet politikalarının bu ilçeyle tam paylaşılamamasına neden oldu. Bu bakımdan Ereğli’deki yapılanma bu dönem çok daha fazla önem arz ediyor. Cumartesi günü istifa eden bu teşkilat için yeni dönem oldukça farklı olacak gibi görünüyor.

AK Parti Konya teşkilatında delege yapısının nerdeyse üçte birini oluşturan Selçukluda istenen istifayı henüz Selçuklu teşkilatı vermedi. Geçtiğimiz hafta Ankara’da görüşmelerde de bulunan Selçuklu Teşkilatının nasıl bir yol izleyecekleri bilinmiyor. İl teşkilatını değiştiren Genel Merkezin, ilçeleri değiştirmek istemesi kararına da saygı duymak gerekir. Diğer merkez ilçelerden Karatay ve Meram’ın istifaları istenilen gün, gereğini yaptıkları düşünüldüğünde, Selçuklu içinde en doğru yolun bu olduğunu söylemeye gerek yok sanırım.

 Türkiye’nin geçtiği süreç düşünüldüğünde, özellikle Anayasa değişikliği ve referandumun an meselesi olduğu bu günlerde, partisine uzun süre hizmet etmiş ve bu partiye gönül vermiş kişilerinde genel merkez kararına saygı duyması lazım. Zira Anayasa değişikliği ve referandum konusunda olumsuz bir gelişmenin doğuracağı sıkıntıları, küçük parti içi hesaplarla karıştırmamak gerekir. Ülkenin geleceği için herkes üzerine düşeni tam da bu dönem yapmalı.

AK Parti Genel Merkezi tarafından istenilen istifalarını hemen sunan Meram ve Karatay ilçelerinde ise şimdi sıkı bir başkan arayışı var.

Yine Genel Merkezin talebi doğrultusunda, ilçelerdeki başkan adayı isimleri Konya’da değerlendirilip en az üç kişinin ismi merkeze gönderilecek. İlçe Başkanına ise İl Teşkilatında olduğu gibi, Genel Merkez, başkan adaylarıyla görüşmelerden sonra karar verecek.

 Özellikle Meram için çok sayıda başkan taliplisi olduğu söyleniyor. Bu sayının 10–15 arasında olduğu da telaffuz ediliyor. Karatay’da ise daha sakin geçen bir süreç izleniyor. Selçukluda ise henüz istifa olmadığı için resmi bir talep yok; ancak herkesin gözünün Selçukluda olduğu da açık. Çünkü Selçuklu Başkanlığı delege anlamında çok önemli bir yer.

Genel Merkezin başkan adaylarında aradığı, olmazsa olmaz kriter, üniversite mezunu olmak. Yine il başkanlığında olduğu gibi, yeni ve siyasete girmemiş yüzlerde aranan kriterlerden. Bu dönemde AK Parti, teşkilatlarda kaliteyi oldukça yukarılara çekmeyi planlıyor.

İlçe Başkanları konusunda AK Parti yönetimin hummalı bir çalışma içinde olduğu biliniyor. Bu hafta sonu isimleri netleştirip Ankara’ya gönderebilirler. Dediğimiz gibi Türkiye için çok önemli sürece giriliyor bu bağlamda hızlı hareket zaten şart. 

Öte yandan Ahmet Sorgun yönetimindeki il teşkilatının yönetim toplantılarına firesiz katıldığı bu yüzden toplantı salonunun yetersiz kaldığını öğrendik. AK Parti İl binasını daha ferah çalışma alanları için daha geniş bir binaya taşınması planlanıyor. İl yönetim kurulu üyeleri ilçe görevlerini aldıktan sonra ilçelere çıkarma yaptıkları ve geçtiğimiz hafta tüm ilçelerin kendilerinden sorumlu yeni yönetim kurulu üyeleriyle tanıştılar. Uyumlu bir kadro temennimizi yineleyelim.

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA