• Konya16 °C

Lokman Koyuncuoğlu

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AK Parti'de kimler aday olur?

11 Ocak 2011 14:04

Bu hafta 10 Ocak çalışan gazeteciler sebebiyle pek çok ziyaretçimiz var, ayrıca iletişim kanallarıyla günümüzü tebrik eden çok sayıda kutlama mesajı aldık. Bizi düşünen herkese buradan teşekkürlerimizi bir kez daha iletiyorum.

Ak Parti Konya Teşkilatı, yeni yapılanmış olmasına rağmen bu tür sosyal faaliyetlerde çok iyiler. Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ile birlikte Başkan Yardımcıları Mustafa Erkuş, Mustafa Yazlık, Ertuğrul Uslu, Mustafa Varol, yönetim kurulu üyelerinden İzzet Yıldız, Mehmet Kanmaz ve Yusuf Uçar bizi ziyaret ettiler, günümüzü kutladılar.

Geçtiğimiz 27 Aralık günü malumunuz (pek çoğumuz unutmuş olabiliriz) İstiklal Marşı şairimiz M.Akif Ersoy’un ölüm yıldönümü. Başkan Ahmet Sorgun “İşleriniz nasıl?” diye sorduğunda bu konuyu açıklamam gerekti. İşlerimizin iyi olması halkımızın okumasına bağlı, bunun için de Milli şairimizi anma günlerini unutmamız gerekli.

Türkiye önemli bir dönüşüm geçiriyor, halkın refah seviyesi artıyor ve pek çok konuda özgür bir Türkiye görülüyor. Ancak bu toprakların kültür değerlerine istenilen önem veriliyor mu? Maalesef  bu sorunun cevabı olumlu değil. Bu değerleri en çok hatırlayan ve onları belki de en çok okuyup anlamaya çalışan Konya’da bu yıl 27 Aralık’ta bir M.Akif etkinliği düzenlenmedi. Mayıs aylarında önceden olduğu gibi etkin bir Necip Fazıl günleri göremiyoruz artık.

Özellikle Ak Parti Gençlik teşkilatları ve belediyelerin M.Akif ve Necip Fazıl hassasiyetlerinin üst düzeyde olması gerekir ki, bu düşünce ileriki nesillere daha güzel taşınabilsin. Bu bağlamda Ahmet Sorgun’a bu hatırlatmayı yapmış olduk.

Bizde O’na sizin işleriniz nasıl diye sorduk, oldukça yoğun bir süreç geçirecekleri çok net. Onun için cevabı kendimiz bulmaya ve AK Parti’nin Konya’da bu yıl ki ilk tahlilini yapmaya çalışalım.

12 Haziran seçimleri için geri sayım başladığı bu günlerde AK Parti teşkilatlarında aday olmak isteyenler için istifa süresi 15 Ocak’ta doluyor.

Ak Parti’nin Türkiye’de önceki seçimlerdeki gücü sürdüğü için, partiye çok yoğun bir aday adayı ilgisi olması kaçınılmaz. Bu aday adaylığı süreci için mart nisan aylarını beklememiz gerekecek. Teşkilat mensupları için ise süre bu Cuma günü doluyor.

Bu bağlamda Ak Parti Konya teşkilatında aday olmak için istifalarda gelmeye başladı. Özellikle icrada bulunan isimlerin istifası önem arz ediyor. Ekonomik işlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Abdullah Ağralı ile Kadın Kolları Başkanı Leyla Erdal görevlerinden istifa ederek siyasete Ankara’da devam etme isteklerini ortaya koydular.

Konya kamuoyu il teşkilatından bazı isimlerinde istifa edip etmeyeceğini merak ediyor. Özellikle icrada önemli görevlerde bulunan kendi işlerinde de başarıları bilinen Ziya Özboyacı, H.Hüseyin Karapınar ve Suat Altınsoy’un kararı hemen herkes tarafından merakla bekleniyor.

Bu üç isminde aynı anda teşkilattan istifa etmesi milletvekilliği şanslarını büyük oranda azaltacak gibi görünüyor. Zira Konya’da 16 olan milletvekilliği sayısı nüfustaki azalma sebebiyle 14’e düştü. MHP’nin barajın üstünde ya da altında olmasına göre de AK Parti’nin Konya’da 11 ila 13 milletvekilliği arasında olacağı öngörülüyor.

Tablo böyleyken il teşkilatından seçilebilecek isim sayısının da sınırlı kalacağını tahmin etmek zor değil.

Başlığı her ne kadar adayların üstüne kurmuş olsak ta, bunu adaylık konusuna giriş kabul edin. Zira Konya’yı önümüzdeki yıllara taşıyacak isimleri ve seçilme şartlarını uzun uzun tahlil etmemiz gerekiyor.
Burada kimlerin nasıl aday olabileceğini, Ankara’daki bürokratları, Sivil Toplum Temsilcileri ve diğer unsurları tartışacağız. Öyle görünüyor ki AK Parti’den Konya’da milletvekili olmak için 200 civarında kişi başvuracak.
Durum böyle olunca 12 Haziran’a kadar gündemimiz belli demektir.

 

 

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA