• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ak Partide hangi vekiller listede yok
12 Mart 2011 Cumartesi 10:37

Ak Parti'de hangi vekiller listede yok

AK Parti'de milletvekilleri 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde listeye girip girmeme konusunda kaygı yaşarken
AK Parti'de milletvekilleri 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde listeye girip girmeme konusunda kaygı yaşarken, bazı vekillerin bu dönem aday olmayacaklarını bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ilettikleri öğrenildi AKP'de milletvekilleri 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde listeye girip girmeme konusunda kaygı yaşarken, bazı vekillerin bu dönem aday olmayacaklarını bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ilettikleri öğrenildi. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile Akif Gülle, Altan Karapaşaoğlu, Mehmet Çerçi ve Mehmet Salih Erdoğan aday olmayacak isimler arasında.

AK Parti'de milletvekili listelerinin oluşturulması için, görev alacAK Parti yöneticileri ve milletvekillerinden oluşturulan komisyonlar belirlendi. AK Parti'de haftaya 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde milletvekili listelerine girecek aday adaylarının temayül yoklamaları yapılacak.

AK Parti'de seçim çalışmaları hızla devam ederken, AKP'yi 12 Haziran'da seçime taşıyacak milletvekili listelerinin de Mart sonuna kadar tamamlanması öngörülüyor.

Mevcut milletvekilleri listeye girip girmeme konusunda kaygı yaşarken, bazı milletvekilleri ise kendi istekleriyle aday adayı olmayacaklarını yavaş yavaş Başbakan Erdoğan'a iletmeye başladılar.

-MEHMET SALİH ERDOĞAN ŞAĞLIK SORUNLARINI GEREKÇE GÖSTERDİ-

Gecen hafta AK Parti Grup toplantısının ardından Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Başbakan Erdoğan'a sağlık sorunlarını gerekçe göstererek müsaade istedi ve bu dönem milletvekili adayı olmak istemediğini bildirdi.

Erdoğan'ın, Başbakan Erdoğan'a, her zaman partide göreve hazır olduğunu da dile getirdiği kaydedildi.

AK Parti kulislerinde Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün yanı sıra Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu'nun da sağlık sorunları nedeniyle bu dönem milletvekili adayı olmayacağı kulislerde dile getiriliyor.

Öte yandan; AKP Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi ve Amasya Milletvekili Akif Gülle'nin de aday olmayacağı söyleniyor.

AKP içinde 12 dolayında milletvekilinin Başbakan'dan 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde milletvekilliği için başvurularını yapmayacakları ve müsaade istedikleri söyleniyor. (Ankara Haber Ajansı) 
 
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA