• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Partide dikkat çeken 5 aday!
08 Nisan 2015 Çarşamba 09:27

AK Parti'de dikkat çeken 5 aday!

Ak Parti'nin milletvekili aday listesinde, Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun başdanışmanı da bulunuyor

Seçimlerde 6 bin kişiyle aday adaylarının 'gözdesi' olan AK Parti'de Yüksek Seçim Kurulu'na sunulacak listeler üzerinde 'hummalı' bir çalışma yürütüldü. Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da temayül yoklamaları ve mülakatlarla' oluşturulan listelere son şeklini vermek için son 10 gün AK Parti Genel Merkezi'nde adeta kamp kurdu.
BAŞDANIŞMAN İKİNCİ SIRADA
Belirlenen üst kurulun sayısını düşürdüğü aday listesini nihai şekle getiren Davutoğlu, 'kurmaylarını' dışarıda bırakmadı. Listede Başbakan'ın 'A takımında'ki isimler yer buldu. Başdanışman Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nın (SETA) Ankara Ankara Genel Koordinatörlüğünü de yürüten Taha Özhan Malatya'da 2. sıradan aday gösterildi.
İKİ ANKARA, BİR İSTANBUL
Özhan dışında, Başbakan'ın yakın çalışma ekibi içerisindeki Durmuş Ali Sarıkaya, İstanbul 2'nci bölge 5'inci sıradan aday oldu. ODTÜ'den lisans Bilkent Üniversitesi'nden doktora derecesi bulunan Ertan Aydın Ankara 1'inci bölge 6'ncı sırada. Dünyaca ünlü Harvard Üniversitesi'nde 3 yıl araştırmacı olarak bulunan Aydın, Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını da yürütmüştü. Vedat Bilgin Ankara 2'nci bölge 4'ncü sıradan, Emine Nur Günay ise Eskişehir 3'üncü sıradan Ak Parti milletvekili adayı oldu. (Habertürk)

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA