• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Partide bütün gözler bu ankette
07 Ağustos 2012 Salı 13:18

AK Parti'de bütün gözler bu ankette

Anketin sonucu adaylık düşünen AK Partinin şöhretli isimlerini de yakından ilgilendiriyor.

Türkiye , 2014 Köşk senaryolarını tartışadursun AK Parti’de daha öncelikli bir adaylık telaşı var. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinden önce yapılacak yerel seçimler için nabızlar atmaya başladı. AK Parti, şimdiden aday profilini oluşturmaya başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı araştırması yapılıyor. 81 ilin yanı sıra nüfusu 20 bini aşan bütün ilçelerde anket yapılıyor.

AK Parti’de bütün gözler bu ankette. Sadece Kadir Topbaş ve Melih Gökçek değil, 3 dönem kuralı gereği milletvekilliği sona erecek şöhretli bakan ve milletvekilleri de sonuçları bekliyor. Tam 350 bin kişi üzerinde ‘memnuniyet’ araştırması yapılırken, “Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz?” sorusu da yöneltiliyor. Dikkat çekici bir nokta daha var. Sadece AK Parti’li değil, CHP, MHP, BDP’li başkanların yönettiği belediyeler de araştırma kapsamında.

BAKANLARI DA İLGİLENDİRİYOR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘yeşil ışık’ yakmasıyla belediye seçimlerinin 2013 sonbaharında yapılma olasılığı güçlendi. Yerel yönetim seçimleri AK Parti için farklı bir öneme sahip. Sandıktan çıkan sonuçlar cumhurbaşkanlığı seçimi için gösterge olacak. Üç dönem kuralı gereği AK Parti’de Bülent Arınç , Binali Yıldırım, Ali Babacan dahil 70 civarında isim milletvekili adayı olamıyor. Bu isimlerden bazılarının belediye başkan adayı olması gündemde. Anketin sonucu adaylık düşünen AK Parti’nin şöhretli isimlerini de yakından ilgilendiriyor.

AK Parti’nin bu kapsamlı araştırmasını partiye düzenli anket hizmeti veren 3 kamuoyu şirketi (Pollmark, Anar, Denge) birlikte yapıyor. Ankette, mevcut belediye başkanlarının hizmetlerine yönelik detaylı sorular bulunuyor. “İcraatlardan memnun musunuz?”, “Hangi icraatları başarılı veya başarısız buluyorsunuz?” sorusu kaldırımdan çevre düzenlemesine, kanalizasyondan sosyal belediyecilik hizmetine kadar bütün icraatlar için soruluyor.

Kamuoyu yoklamasında, bir de ucu açık soru var. ‘Kimi belediye başkanı görmek istersiniz?” sorusuyla ilçe ve iller için gönülden geçen isimleri yazmaları isteniyor. Böylece, illerde öne çıkan isimler belli oluyor. Bazı bakan ve milletvekillerinin ‘belediye başkan adayı’ algısı da ölçülüyor.

Başbakan Erdoğan’ın bizzat ilgilendiği anketin sonuçları sır gibi saklanacak. AK Parti’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi’nin Radikal’e verdiği bilgilere göre, anketin ay sonuna kadar bitmesi bekleniyor. Anket sonuçları daha sonra Başbakan Erdoğan başkanlığında yapılacak Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında müzakere edilecek. MYK’da ele alındıktan sonra ise bölge milletvekilleri ve belediye başkanlarına iletilecek.

Tanrıverdi, “Yaptığımız bu çalışma ile belediye başkanlarının performansını ölçüyoruz. Anketten çıkacak sonuçların aday belirlemeye etkisi olur” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA