• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Parti yüzde kaç?
09 Eylül 2011 Cuma 10:16

AK Parti yüzde kaç?

Erdoğan, MYK toplantısında kendisine sunulan son anketin sonuçlarını paylaştı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Yürütme Kurulu toplantısında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, terör örgütü KCK tarafından Hakkâri ve Diyarbakır’da kurulan sözde mahkemeler ile esnaftan haraç kesilmesi uygulamasının bitirilmesi talimatını verdi. Başbakan’ın “Kimse Türkiye Cumhuriyeti topraklarında böyle bir şey yapamaz” dediği bildirildi. Terörü bitirmek için ne gerekiyorsa yapacaklarını vurgulayan Erdoğan’ın “Ama terörle mücadeleyi insan haklarıyla birlikte götüreceğiz. Kürt vatandaşlarımız ile terör arasında ayrım yapacağız. Geçmişteki hataları tekrar etmeyeceğiz” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

YÜZDE 10’U BİZ TOPLADIK

AK Parti MYK toplantısında son günlerdeki diğer gelişmeler de değerlendirildi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Somali’ye yapılan yardımlar konusunda brifing verdi. Bozdağ, Somali’ye 450 milyon dolar yardım toplandığını belirtirken, bunun BM tarafından Somali’nin ihtiyacı olan yardımların yüzde 10’u olduğunu hatırlattı. Başbakan Erdoğan18-19 Eylül tarihleri arasında katılacağı BM Zirvesi’nde konuyu gündeme getireceğini belirterek “Medeni dünyaya olaya duyarsız kalmamaya çağıracağım” dedi.

İSRAİL İÇİN KARARLIYIZ

Başbakan Erdoğan’ın, İsrail’le gelinen son nokta konusunda ise şunları söylediği belirtildi: “İsrail özür dileyene kadar yaptırımlar devam edecek. Bu konuda kararlıyız. Ya özür dileyecekler ya da bunlara katlanacaklar. Gerekli her türlü girişimi yapacağız. BM raporunu kabul etmeyeceğiz. Uluslararası platformlarda girişimlerimiz devam edecek.”

AK PARTİ'NİN OYU YÜZDE 51

Başbakan Erdoğan MYK toplantısında kendisine sunulan son anketin sonuçlarını açıkladı. Buna göre AK Parti’nin oyları yüzde 51’e çıktı. CHP’nin oyları yüzde 25’e düşerken, MHP’nin oyu yüzde 12’ler düzeyinde kaldı. BDP’nin oy oranının ise yüzde 6 olduğu öğrenildi.
 
BUGÜN

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA