• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Parti teşkilatında seçim revizyonu
29 Nisan 2014 Salı 09:42

AK Parti teşkilatında seçim revizyonu

AK Parti, seçim analizinin ardından teşkilatlar için de çift koldan çalışma başlattı. Hedef, hem 3.5 ay sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimleri, hem de 13.5 ay sonraki genel seçimler…

Yerel seçim zaferinin ardından ağustos ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve gelecek yıl yapılacak genel seçimlere odaklanan AK Parti, çift koldan sandık seferberliği başlattı. Bir yandan sandık başı görevliler için yeni yapılanmaya gitme kararı alınırken, diğer yandan teşkilatta revizyon hazırlığı yürütülüyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan çalışmada koordinasyonu ise Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Süleyman Soylu üstlendi.

Sandık başında revizyon

Seçim analizinin ardından başlatılan çalışmalardan ilki sandık başı görevlileriyle ilgili. Yerel seçimlerde bazı bölgelerde görevli sandık müşahitlerinin istenilen çalışmayı tam olarak gerçekleştirememesi nedeniyle, daha dinamik bir yapı oluşturulacak. 9 kişilik "Sandık Yönetim Kurulları" revizyona tabi tutulacak. 3+3+3 şeklindeki yeni yapıyla her sandığın başında sabit isimler partiyle irtibatlı görevliler haline dönüşecek.

Ekiplere düzenli eğitim

Ekiplere, belli aralıklarla eğitimler verilecek. Sadece yapılacak çalışma değil, sandık başı güvenliği, muhtemel provokasyonlar ve sonuçların en hızlı şekilde Genel Merkez'e ulaştırılması konularında da bu ekipler bilgilendirilecek. Böylece 1.5 milyon kişi seçimler için hazır olacak.

Teşkilatta yeni görevler

Parti yönetiminin ikinci çalışması teşkilattaki revizyona ilişkin. Seçimlerde beklenen başarıyı elde edemeyen bazı il, ilçe ve belde yönetimleri istifalarını sunmuştu. Bursa, Mersin, Burdur, Muğla gibi bazı illerin ilçe ve beldelerinden seçim sonrası istifalar gelmişti. İstifaların yanı sıra bazı teşkilatlarda da daha dinamik yapı için önümüzdeki günlerde revizyon bekleniyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA