• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Parti siyaset akademisi başladı
10 Aralık 2012 Pazartesi 18:38

AK Parti siyaset akademisi başladı

Konyanın Akşehir ilçesinde, AK Parti tarafından düzenlenen "Siyaset Akademisi Lider Ülke Türkiye" yerel yönetimler eğitim programı ilk dersle başladı.
 Konya’nın Akşehir ilçesinde, AK Parti tarafından düzenlenen "Siyaset Akademisi Lider Ülke Türkiye" yerel yönetimler eğitim programı ilk dersle başladı.
Akşehir Kültür Merkezinde ilk derse AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erkuş, Akşehir İlçe Başkanı A. Bahadır Örs ile akademiye kayıt yaptıran kursiyerler katıldı.
AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs’ün açılış konuşmasının ardından konuşan Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Türkiye’de çeşitli nedenlerle insanların siyasetten soğutulduğuna dikkat çekti. Oğul, “Türkiye Cumhuriyeti’nde siyaset darbelerle, bildirilerle ve benzeri sebeplerle hep kesintiye uğratılmış, halk siyasetten soğutulmaya çalışılmıştır. Adeta siyaset yapanları itibarsızlaştırmak için yoğun çaba gösterildi. Türk halkı yıllardır siyasetten uzak durmaya çalıştı. Siyasetçinin üzerinden vesayetler kalktıkça daha çok insan siyaset yapmaya heveslendi. Siyasi partilere üye olanların sayıları arttı. Siyasi yasakların azaltılması parti kapatmanın zorlaştırılması, seçilme yaşının 18’e indirilmesi, memurlara siyaset yapma, siyasi partilere üye olma haklarının da verilecek olması siyaseti ve siyaset yapmayı çok önemli noktalara taşıyacaktır. Ben 1998’den beri aralıksız siyaset yapıyorum. Pişman mısın deseler hayır derim. Siyaset bir hizmet aracıdır. Ülkene şehrine hizmet etmek için fikri olan projesi olan herkesi siyaset yapmaya davet ediyorum. Siyaset yapmak zor ve yorucudur. İçinde hizmet aşkı varsa siyasette zor kolay olur. Heyecan, hizmet aşkı yorgunluğu yok eder. 14 yıldır ağzımdan hiç yoruldum sözcüğü çıkmadı ve yorulmak sözcüğü lügatimde da olmadı. Siyaset yapanların lügatinde da yoruldum sözcüğü hiç olmamalıdır” diye konuştu.
AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, 10 yıldır halkın kendilerine verdiği emaneti en iyi şekilde temsil etmek için çalıştıklarını söyledi. Baloğlu, “Bunların en güzel meyvelerinden bir tanesi de Siyaset Akademisi. Bu ülkeyi Siyaset Akademisiyle yani siyasetin eğitimiyle buluşturan bir partiyiz biz ve burada birçok paylaşımlar olacak değerli hocalarımız siyasetin gelişimini anlatacak. Türkiye'deki siyasetteki iletişimi anlatacak ve birçok konuda burada 8 hafta boyunca dolu dolu günler geçireceğiz hep birlikte” dedi.
Konuşmaların ardından ilk derste, AK Parti MKYK Üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay tarafından "Siyasal Kimlik", Kişisel Gelişim Uzmanı Muhammed Alpkent tarafından da “Liderlik ve Hitabet” konularında eğitimler verildi. Eğitimlerin sonunda konuşmacılara plaket takdim edildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA