• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ak Parti Selçuklu Sızmada coştu
23 Mayıs 2011 Pazartesi 10:12

Ak Parti Selçuklu Sızma'da coştu

AK Parti Selçuklu ilçe teşkilatı seçim çalışmaları kapsamında önceki gün Sızmaya kalabalık bir heyet olarak yapılan ziyarette, gelenler Sızmalıların yoğun ilgisiyle karşılandı.

AK Parti Selçuklu ilçe teşkilatı seçim çalışmaları kapsamında önceki gün Sızma’ya kalabalık bir heyet olarak yapılan ziyarette, gelenler Sızma’lıların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Beldede yaşayan çok sayıda vatandaşlar kucaklaşıp, hal ve hatırlarını soran heyette AK Parti Konya Milletvekili adayı İlhan Yerlikaya, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Ak, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın yanı sıra il yönetim kurulu üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, Selçuklu kadın kolları ve gençlik kolları yer aldı.

AK Parti Sızma teşkilat binası önünde yapılan programda kalabalıkça bir gruba ilk konuşmayı yapan Sızma Belediye Başkanı Mehmet Dığrak “ Bizlerin karnelerini dolduracak olan sizlersiniz. Biz bu yola çıkarken sizlerin sorunlarını çözeceğimizin sözünü vermiştik. Birçok yatırımı başarıyla gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Kültür Merkezimizin tamamlanması için de Selçuklu Belediye Başkanımızın desteklerine ihtiyaç duymaktayız. İstikrarın sürmesi, daha özgür bir anayasa için Sayın başbakanımıza destek vermeliyiz. Ben Sızma kasabamızın Selçuklu’da birinci olacağına inanıyorum. Biz büyük aileyiz. Muhterem belediye başkanımızın ve ilçe başkanımızın bir konuda desteklerine ihtiyaç duymaktayız. Sızmalılar olarak birçoğumuz bende dâhil yetim büyüdük. İmkânsızlıklar nedeniyle çoğumuz tam anlamıyla okuyamadık. Bizler kanaat ehliyiz. İşsizlik dışında her konunun üstesinden gelebiliriz. Bu konuda sizlerin desteklerini bekliyoruz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize içten teşekkürlerimi arz ediyorum” dedi. 

Ardından söz alan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’da konuşmasında “ Bir seçim arifesindeyiz. Değerli Sızmalılar elbette sizlerin spor salonu ve kültür merkezinizi elbirliği ederek çözeceğiz. Ama öncelikle şunu ifade edeyim ki buraya sizlerin seçimde desteğini istemeye geldik. AK Parti olarak sizlerden Konya listemiz ve özellikle de Ahmet Davutoğlu için destek talep etmeye geldik. Sevgili Sızmalılar, Türkiye’miz gerçekten çok ilerlemiştir. Mazlumlar bizden destek bekler, zalimler ise bizden endişe eder hale gelmişlerdir. Sizlerden bu seçimde de en az referandumda ki destek oranınız olan % 90’lık bir oranı genel seçimlerde bekliyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Mikrofona geçen AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Ak ise, “ Bizleri misafir ettiğiniz için minnettarız. Burada 8,5 yıllık AK Parti iktidarı süresince yapılan hizmetleri hatırlatmak için bulunuyoruz. İktidar olamadıktan sonra ne kadar projeniz olursa olsun bunları gerçekleştirme şansınız olmaz. Bu yüzden daha büyük icraatlar gerçekleştirebilmek amacıyla sizlerin her zaman olduğundan daha fazla desteğinize ihtiyaç duyuyoruz. AK Parti iktidarı döneminde yatırımlara ayrılan para borçlara ayrılan paradan daha fazla bir hale gelmiştir. İşte bu yüzden istikrarın sürmesi Türkiye’nin daha da büyümesi için daha fazla desteklerinizi talep ediyoruz. “ dedi.

Ak’ın ardından söz alan AK Parti İl Başkan Vekili Mustafa Kürkçü de “ Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bakınız, KOP Projesi Sultan Abdülhamit döneminde temeli atılan bir projedir. Bugüne kadar 50’nin üstünde hükümet iktidara geçtiği halde bunu gerçekleştiremedi. Ama bizim hükümetimiz döneminde buna çözüm üretildi. Çok yakın zamanda milletimizin hizmetinde olacaktır. Birde hızlı tren sayesinde “Konya Ankara git gel 6 saat” ifadesi tarih olacak, artık “Konya Ankara git gel 2,5 saat” olacaktır. Ülkemizin her tarafı duble yol ağlarıyla donatıldı. Ülkemiz iletişim, ulaşım, sağlık ve daha birçok alanda çağ atlamıştır. Bizler Sayın Başbakanımıza oy vermekle kalmayacağız. Duada edeceğiz. Kılıçdaroğlu “Bunlar geldi bereket gitti” gibi komik ifadeler kullanıyor. Yalan konuşuyor. Kendi belediye başkanları Nurettin Sözen döneminde kıtlık sebebiyle yağmur bombalarının atılması gündemdeydi. Başbakanımızın İstanbul belediye başkanı olmasının ardından yağan yoğun yağmurlar karşısında Sözen’in kullandığı “ Sizin yukarıdakiyle aranız iyi o yüzden yağmur yağıyor.” demesi manidardır. Peki, o zaman arkadaş memleket iyi olacaksa seninde yukarıdakiyle aran iyi olsun.” dedi.

Son olarak kürsüye gelen Konya milletvekili adayı İlhan Yerlikaya ise, “Benim çevremde çok sayıda Sızmalı komşularım, dostlarım, kardeşlerim var. Bende sizlerden biriyim. Türkiye’mizin daha ileriye gitmesi için sizlerin desteğini talep ediyoruz. 27 Nisan’da başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan oynanan oyunlar karşısında yumruğunu masaya vurarak “Bizi bu halk getirdi. Ancak bu halk götürür.” diyerek restini çekmiştir. Sizler gücünüzün farkında olun. Değerli Sızmalılar bizler burada % 90’ın üstünde oy almalıyız. Bu ülkede öyle şeyler yaşandı ki bir anayasa kitabı fırlatıldığı için, bir yazar kasa fırlatıldığı için yükselen döviz yüzünden ciddi ekonomik bunalımlar yaşadık. İşte bu ekonomik çalkantılardan kaynaklanan zararlar sizlerin cebinden çıkan paralarla karşılanıyordu. Sızma belediye başkanımız gerçekten güzel hizmetler icra etmiş. Bu yüzden başkanımızı tebrik ediyoruz. Yapılan bu hizmetler ancak sizlerin desteğiyle artarak devam edecektir. Bu ülkede inançlı insanlara “göbeğini kaşıyan adamlar” diyecek kadar küçülenlere gereken dersi sandıkta vereceğinizden eminim. Ben de sizlerden biriyim. Bende sizler gibi çok zor şartlar altında eğitimimi sürdürdüm. Ben okurken harçlığımı çalışarak kazanıyordum. Bu 28 Şubat sürecinde çeşitli baskılar görmüş bir kardeşinizim. Bana seni süreriz dediler. “Sürün” dedim. Bana seni atarız dediler, “atın” dedim. Kırıldık ama asla eğilmedik.  AK Parti iktidarıyla Türk insanı gururlu ve başı dik hale geldi. Çünkü gücünü sizden alan bir iktidar var. Enflasyonu % 60’lardan % 4’lere indiren bir iktidar var. Ülkemizde ki kalkınma hamleleri sayesinde bundan sonrada Sızmamız, Konya’mız ve Türkiye’miz daha da güçlenecektir. Allah’ın izniyle sizlerin vekili olacağımı burada taahhüt ediyorum.” diyerek sözlerini bitirdi.

Konuşmaların ardından Sızmalılar tarafından katılımcılara ikram edilen yemeğin ardından heyet Konya’ya döndü.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA