• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Parti öğrencilerle kahvaltıda buluştu
08 Kasım 2011 Salı 14:22

AK Parti öğrencilerle kahvaltıda buluştu

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, ile bazı milletvekiller ve il başkan yardımcıları; SADAV tarafından Konyada eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilere verilen kahvaltı programına katıldı.
AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu ve Prof. Dr. İlhan Yerlikaya ile il başkan yardımcıları; SADAV tarafından Konya’da eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilere verilen kahvaltı programına katıldı.
 
Programda konuşan AK Parti Konya İl Başkan Ahmet Sorgun; “Dilimiz, ırkımız ve coğrafyalarımız farklı olsa da hepimiz büyük İslam ailesinin birer ferdiyiz’ dedi.
Sosyal Araştırmalar ve Dayanışma Vakfı(SADAV), Konya’da eğitim gören yabancı uyruklu 200’e yakın öğrenciyi bayramda kahvaltıda bir araya getirdi.
 
Van Depremi’nin ardından Konya’ya gelen bazı aileler ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın baskıları dolayısıyla Konya’da bulunan Suriyeli bilim adamları ve ailelerinin da katıldığı program Bera Otel’de gerçekleştirildi.
Programa AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu ve İlhan Yerlikaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, SADAV Başkanı Ercan Uslu ile AK Parti Konya İl Başkan Yardımcıları Mustafa Yazlık ve Ertuğrul Uslu katıldı.

Başkan Sorgun; ‘Hepimiz Büyük İslam ailesinin ferdiyiz’

Programa katılan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, yaptığı konuşmada bayramda böyle bir program düzenleyen SADAV Başkanı Ercan Uslu’ya teşekkür etti. Başkan Sorgun; “Dillerimiz, renklerimiz, coğrafyalarımız ve ülkelerimiz farklı olabilir. Ama bizim gönüllerimiz bir. Hz. Mevlana’nın da dediği gibi aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşır. Burada hepimiz aynı duyguları paylaşıyoruz. Bizler, şu anda büyük İslam ailesinin bir parçası konumundayız. Birçok ülkeden kardeşimiz var. Hepiniz benim kardeşim ve çocuğumsunuz. Hepinizin Kurban Bayramı’nı bie kez daha kutluyorum’ dedi. 
İlhan Yerlikaya; ‘Bu çağ İslam’ın çağı olacak’
AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya da SADAV’ın birçok önemli yardım ve hizmette bulunduğunu dile getirerek söz konusu çalışmalarda emeği geçen SADAV Başkanı Ercan Uslu’ya teşekkür etti. Yerlikaya; ‘SADAV, depremden sonra Van’a ilk yardımı ulaştıran kurumlar arasındaydı. İl teşkilatımız ve belediyelerimiz de çok başarılı çalışmalar yaptı. İslam kardeşliği de bunu gerektiriyordu. İnşallah önümüzdeki yıllar, İslam kardeşliğinin zirvede olacağı yıllar olacak. İslam toplumu dünyanın her yerinde diriliş sürecine girmiştir. Bu çağ, İslam çağı olacak ve bunu en kısa zamanda hep birlikte göreceğiz inşallah’ şeklinde konuştu.

Ayşe Türkmenoğlu; ‘Sizler insanlığın kardeşliği için birer köprüsünüz’

Dünyanın çeşitli ülkelerinden eğitim için Konya’ya gelen öğrencilerle Kurban Bayramı’nda bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ve mutluluğu dile getiren AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ise; ‘Sizlerin burada olması, Türkiye’den öğrencilerin başka ülkelere eğitim almaya gitmesi, dünyada bir kardeşlik köprüsü oluşturacak. Çünkü tüm insanlığın kardeş olduğuna inaniyoruz. Sizler de eğitimlerinizi tamamlayıp ülkelerinize döndüğünüzde belki milletvekili, müftü olacak ya da devletin değişik kademelerinde yer alacaksınız. Sizlerin ülkelerinizde birer gönüllü Konya elçisi ve Türkiye elçisi olacaksınız, buna can – ı gönülden inanıyorum’ dedi.

Uğur İbrahim Altay; ‘Biz büyük bir aileyiz’

Programa katılan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türk adetlerine göre bayramın ilk gününde tüm aile bireylerinin bir arada bulunup birlikte yemek yediğini aktardı ve ekledi; ‘Bugün ilk yemeği birlikte yiyoruz. Bu, bir aile olduğumuzun en büyük göstergesi. Tüm dünyanın en büyük ihtiyacı, müslümanların birbirini sevip birbirine sahip çıkmasıdır. Şu anda zor bir süreçten geçiyoruz. Belki ülkelerinizde büyük sorunlar da olabilir. Ama şuna inanıyoruz ki gelecek müslümanlarındır ve hep birlikte dünyaya barış ve huzur getireceğiz.’

Ercan Uslu; ‘Amacımız yabancılık çekmemeniz’

Kurban Bayramı’na ailelerinden binlerce kilometre uzakta giren 200’e yakın yabancı öğrenciyi kahvaltıda bir araya getiren Sosyal Araştırmalar ve Dayanışma Vakfı(SADAV) Başkanı Ercan Uslu, programa katılan davetlilere ve protolol üyelerine teşekkür etti. Uslu; ‘Bugün bayram ama sizler üniversite eğitimi almak için ailelerinizden uzaktasınız. Ancak bizleri de ailenizin birer fertleri olarak kabul edin lütfen. Sizleri bayramda yalnız bırakmak istemedik. Sizlerle bir arada olmak, büyük mutluluk’ ifadelerini kullandı.

Programa katılan Suriyeli ilim adamları da kendilerini davet ettikleri ve konukseverlikleri için SADAV’a ve tüm Konya’ya teşekkür etti. Programın sonunda ise Afgan öğrenciler, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu ve İlhan Yerlikaya ile Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a Afganistan’ın yerel kıyafetini hediye etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA