• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ak Parti-MHP ittifakı Türkiyeyi ileriye taşıyacak
15 Ocak 2018 Pazartesi 17:27

Ak Parti-MHP ittifakı Türkiye'yi ileriye taşıyacak

AK Parti ile MHP arasında yapılan ittifakın ülkenin bekası ve geleceği için yapılmış bir ittifak olduğunu ifade eden Leyla Şahin Usta, “Bu durumu Türkiye düşmanları farklı yerlere çekmeye çalışsa da yapılan tamamen milli duruş için gereken bir şeydir"dedi

AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti ile MHP arasında yapılacak olan ittifak, yurt içinde ve yurt dışında Türkiye düşmanlığı ve sağlık yatırımlarıyla ilgili Yeni Haber’e özel açıklamalarda bulundu. AK Parti ile MHP arasında yapılan ittifakın ülkenin bekası ve geleceği için yapılmış bir ittifak olduğunu ifade eden Leyla Şahin Usta, “Bunu basit bir seçim ittifakı gibi görmemek lazım. Nasıl 15 Temmuz’da bir araya geldik. Herkes bayrağın bir ucundan tutuyordu. Şu anda yaptığımız mücadele devam ediyor. Bu yüzden MHP’nin yaptığı milli bir duruştur. Devlet çıkarına olacak bir davranış. Yapılanların hedefi AK Parti’yi yıkmak gibi görünse de temel hedefleri Türkiye’yi yıkmak. Seçimi AK Parti kaybettiği zaman sadece AK Parti kaybetmiş olmayacağını iyi anlamak gerekiyor. Başkanlık seçimini Recep Tayyip Erdoğan kaybettiği zaman bir kişi kaybetmeyecek.  Kaybederse Türkiye çok ciddi bir darbe alacağı ve Türkiye’yi dize getireceklerine inandıkları için bu konuyu farklı yöne çekmeye çalışıyorlar. Yapılan tamamen milli duruş için gereken bir şeydir.  Bu ittifak ülkemizi daha iyi yerlere taşıyacak” diye konuştu.

10-1-3-021.jpg

SÜREKLİ TÜRKİYE’Yİ KÖTÜLÜYORLAR

Avrupa Parlamentosunda herhangi bir konuyla ilgili rapor hazırlanıyorsa mutlaka içinde bir cümle de olsa Türkiye’ye değinildiğinin altını çizen Usta, “Hangi konu olursa olsun iş dönüp dolaşıp Türkiye’ye geliyor. Aynı durumda OHAL ilan etmiş Fransa var. AB üyesi olmuş ve şartları yerine getirememiş pek çok ülke var. Onların standartlarına baktığınız zaman o paragrafın içinde Türkiye’yi geçiriyorsanız Bulgaristan’ı da, Romanya’yı da Ukrayna’yı da bahsedin. Mesela azınlıkların siyasete katımıyla ilgili bir rapor hazırlanacağında raportör seçildi. Sınırlandırdığı bölge içerisinde Türkiye var. Bende neden sınırlandırıyorsunuz diye sordum. Burada bütün Avrupa’yı temsil edecek bir rapor hazırlanması gerektiğini söyledim.  Almanya’da yaşayan azınlıklar var. Bizim de vatandaşlarımız var. Onlarda siyasete katılamıyor. Neden bunu araştırmıyorsunuz? İspanya ciddi bir kırılma yaşıyor. Raporda kesinlikle geçmesi gereken bir yer. Ama bölgesel çalışacağım diyerek orayı dışarda bırakıyorsunuz. Bu hem konseyin standartlarına uygun değil hem de çıkaracağınız raporun uluslararası anlamda geçerliliğinin azaltacak bir durum. Ondan sonra raporun genişletileceği söylendi. Ama emin olun o raporda Türkiye’den bahsedilecek ve azınlıkların siyasete katılımı derken neyi kastettikleri zaten konu başlığından belli. Ülkemizde de kendi ülkesini sürekli kötüleyen bir kesim olunca FETÖ’cüler ve HDP’liler de dahil yurt dışında çok net Türkiye’yi kötülüyorlar.” şeklinde konuştu.

EBE VE GEBE OKULU PROJESİ İLGİ GÖRÜYOR

Konya’nın 12 milletvekili, teşkilatıyla, belediyeleriyle Konya’ya hizmet için hep beraber ciddi bir çabanın içerisinde olduklarını ifade eden Usta, “Pilot il olarak Konya'da başlattığımız ‘İlk Adım Ebe ve Gebe Okulu’ Projesi çok ilgi görüyor. Gebelerimiz çok memnunlar. Eşleriyle birlikte eğitime geliyorlar. İlk gelirken çekinseler de sonradan herkese tavsiye ediyorlar. İnsana dokunan en varsa sonucunu kesinlikle görüyorsunuz. Sağlık projesi sayesinde çok sayıda ebe ve gebenin hayatında değişiklik yaptık. Biz normal doğumu yönlendirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA