• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Parti listesinde üç dönem önlemi!
11 Nisan 2015 Cumartesi 12:24

AK Parti listesinde ''üç dönem'' önlemi!

AK Parti'de milletvekili aday listesi hazırlanırken, seçilmesi halinde 'üç dönem' hattına girecek olanlara yer verilmedi.

AK Parti'nin milletvekili aday listelerini hazırlarken dikkate aldığı kriterlerden birinin de "üç dönem kuralı" olduğu ortaya çıktı.

AK Parti kurulduğunda tüzüğe konulan "üç dönem üst üstte milletvekili seçilenlerin bir sonraki seçimde listelere konulmayacağı" kuralı zaman içinde çok tartışıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanlığı yaptığı süre içinde her zaman kuralın kaldırılmasına karşı çıktı. Bu kurala takılan, aralarında partilinin ağabeylerinin de bulunduğu 70 isim listelere veda etti. 70 milletvekili bir dahaki seçimi ve tekrar listelere girmeyi bekleyecek. AK Parti, milletvekili aday listeleri hazırlanırken benzer bir manzaranın tekrarlanmaması, üç dönem psikolojisi ve bunun getirebileceği dezavantajların ortadan kaldırılması için önlem aldı. Partide bu durumda 69 kişi vardı. Bu isimlerin bir kısmı "bir dönem dinlensinler" diyerek liste dışı bırakıldı. Bazıları da kendi isteği ile aday olmadı.

İŞTE O 34 İSİM

AK Parti'de listelerde yer almayan 34 kişi şöyle:

"Gülşen Orhan, Emin Önen, Fatoş Gürkan Fatma Salman, Avni Erdemir, Sadık Badak, Mehmet Erdem, Semiha Öğüş, Cemal Öztaylan, Zülfü Demirbağ, Faruk Septioğlu, Sebahattin Karakelle, Muhyettin Aksak, Fazilet Dağcı Çığlık, İbrahim Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Domaç, İbrahim Yiğit, Mehmet Sağlam, Abdullah Çalışkan, Mustafa Kabakçı, Ayşe Türkmenoğu, Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, Yüksel Özden, Ahmet Feralan, Mustafa Hamarat, Dilek Yüksel, Safiye Seymenoğlu. Mehmet Kerim Yıldız, Ömer Dinçer, Gürsoy Erol, Azize Sibel Gönül, Zafer Çağlayan, Nursuna Memecan ise adaylık başvurusu yapmadı.
Kaynak : Sabah

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA