• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Parti Konya’dan kardeşlik eli
20 Ocak 2016 Çarşamba 16:12

AK Parti Konya’dan kardeşlik eli

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Teşkilatı Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Birim Başkanlığı tarafından başlatılan kampanya ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde terörden zarar gören vatandaşa yönelik yardım toplandı. 

Toplanan yardımların bölgeye ulaştırılması öncesinde bir program düzenlendi. Programa, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı Başkan Yardımcısı Mustafa Kabakcı, AK Parti İl Yönetimi, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Lütfiye Poçanoğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Muhammed Said Çelik ile İl Kadın ve Gençlik Kolları Yönetimleri katıldı.

“BÖLGE HALKI YALNIZ DEĞİL”
Programda bir konuşma yapan AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, “Bildiğiniz gibi terör olayları ve PKK’nın bölge halkına yönelik başlattığı korkutma, sindirme, rehin alma ve sivilleri kalkan olarak kullanma yöntemlerine karşı devletimiz; sivil vatandaşını korumak ve bölgeyi teröristlerden tamamen temizlemek amacıyla Diyarbakır, Hakkari, Şırnak, Batman, Mardin ve Muş’ta ve bu şehirlerimize bağlı toplam 13 ilçede terörle mücadele ediyor. Bu süreçte terör örgütünün mağdur ettiği ve başka yerlere taşınmak zorunda kalan vatandaşlarımıza gerekli tüm sosyal yardımlar, valilik ve kaymakamlıklar vasıtasıyla yapılıyor” dedi.

ak-parti-konya’dan-diyarbakir-ve-sirnak’a-kardeslik-eli-1.jpg

“DEVLETİMİZ VATANDAŞI MAĞDUR ETMEDİ, ETMEYECEK”
Devletin ve hükümetin bölge halkını hiçbir zaman mağdur etmeyeceğinin altını çizen İl Başkanı Musa Arat, “Sur’dan ayrılan 309 vatandaşımız, şu anda otellerde barındırılıyor ve ücretleri devletimiz tarafından ödeniyor. Yine evlerini terk etmek zorunda kalan ve gittiği yerlerde akrabaları veya tanıdıklarının yanında kalan, ev tutan ailelere ilk aşamada 300 TL olarak ödenen kira yardımı daha sonra bin TL’ye çıkarıldı. Bölgede vergi dairelerine kayıtlı küçük ölçekli esnafa da bu süreçte faaliyet alanına göre bin 500 ile 3 bin TL arasında nakdi yardım yapılıyor. Ailelerin gıda ve diğer ihtiyaçları da yine Sosyal Yardımlaşma Vakıfları tarafından kaymakamlıklarca karşılanıyor” diye konuştu.

“ÇORBADA BİR TUZUMUZ OLSUN”
AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Birim Başkanlığı’nın bu süreçte çorbada tuzu olmasını istediklerini kaydeden Arat, “Geniş kapsamlı bir yardım kampanyası başlattı. Kampanyaya Konya’nın yanı sıra Kocaeli, Bursa, Manisa ve Antalya da destek veriyor. Bu kapsamda; bakliyat, battaniye, mutfak eşyası, elektrikli ısıtıcı, çocuk bezi, mama, ayakkabı, kaban ve kazak gibi ihtiyaç malzemeleri temin edilerek TIR’la Sur’a, Cizre’ye, Silopi’ye ve Beytüşşebap’a isteyen ailelere bugün ulaştırılacak. Biz Kürdüz, Arabız, Türküz ama birlikte Türkiye’yiz ve hep birlikte kardeşiz. Bu kardeşliğimizin nişanesi olarak da bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bu yardım ve desteklerimiz devam edecektir” ifadelerini kullandı.

“BİR BİNANIN TUĞLALARI GİBİYİZ”
Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, Türkiye olarak bir binanın tuğlaları, bir vücudun azaları gibi olduklarını dile getirerek nerede bir problem varsa Konya olarak aynı problemleri yaşadıklarını ifade etti. Başkan Akyürek, “Terörü ve terörizm yapanları şiddetle kınıyorum. Ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliğine uzanan tüm ellerin kırılacağını ve bütünlüğümüze yeltenenlerin başarıya ulaşamayacağının altını bir kez daha çiziyorum. Bu yardım kampanyasında emekleri olan tüm teşkilat mensuplarımızı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

ak-parti-konya’dan-diyarbakir-ve-sirnak’a-kardeslik-eli-2.jpg

“GÜN KARDEŞLİK GÜNÜDÜR”
AK Parti Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Birim Başkanlığı Başkan Yardımcısı Mustafa Kabakcı da ülke olarak bir olduklarını ifade etti. Kabakcı, “Bugün oralarda terör tarafından baskılanan, evleri yurtları tahrip edilen kardeşlerimizin yanına gidiyoruz. Temin edilen yardımlarla İl Teşkilatımızdan, İl Kadın ve Gençlik Kollarından ikişer temsilci ile Cuma günü Diyarbakır’a gideceğiz. Türkiye’nin bir bütün olduğunu ve her birimizle birlikte Türkiye olduğumuzu tüm dünyaya göstereceğiz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından toplanan yardımların olduğu TIR, bölgeye hareket etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA