• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ak Parti Konyada önemli hafta
22 Mart 2010 Pazartesi 14:36

Ak Parti Konya'da önemli hafta

Ak Parti Konya İl Teşkilatı önemli bir haftaya girdi.
Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Karatay ve Meram ilçe teşkilatlarının istifa etmesinden sonra, Ak Parti Konya İl Teşkilatı’nın, Selçuklu İlçe Teşkilatı’ndan istifasını istediği fakat teşkilatın istifa etmediği kamuoyu tarafından biliniyordu.
 
İl teşkilatının bir hafta içinde ise Ak Parti Selçuklu İlçe Teşkilatı’nı görevden alacağı ve yerine yeni bir yönetimin oluşturulacağı kulislerde konuşuluyor.

 

Ak Parti’ye bağlı taşra ilçe teşkilatlarında da istifa sesleri duyulmaya başlandı.
 
Ak Parti Seydişehir İlçe Teşkilatı’nın istifa etmesinden sonra, Ak Parti Cihanbeyli ve Bozkır Teşkilatları da bir açıklama yaparak genel merkezin isteği doğrultusunda 22 Mart Pazartesi günü istifalarını sunacaklarını açıkladı.
 
Ak Parti Konya İl Teşkilatı, yaptığı değerlendirmeler sonucu 29 Mart yerel yönetimler seçiminde kaybedilen ilçe belediyelerinin sorumluluğunu taşra ilçe teşkilatlarından kaynaklandığını ve bu teşkilatlardan istifalarını isteyeceği eğer istifa etmezler ise görevden alınacağı bekleniliyor.
 
Ak Parti Konya İl Başkanlığı görevine geldikten sonra teşkilatlarda yenileme çalışmalarına hız veren Ahmet Sorgun, bu konuda hassas olduğu da yaptığı çalışmalarından biliniyor.
 
Geçtiğimiz hafta sonu kurmaylarıyla Konya dışında yoğun bir değerlendirme yapan, İl Başkanı Sorgun’un bu hafta önemli kararlara imza atması bekleniyor.
 
2009 yerel seçimlerin de Konya’da 20 ilçe ve 93 beldede belediye başkanlığını kazanan Ak Parti, 11 ilçede ise seçimi kaybetmişti. Ak Parti; Seydişehir, Çumra, Altınekin, Bozkır, Cihanbeyli, Çumra, Ereğli, Halkapınar, Kadınhanı, Sarayönü, Taşkent ve Tuzlukçu ilçeleri belediye başkanlığını diğer partilere kaptırmıştı.
 
-Salih Köprülü-
YORUMLAR
İLÇE BAŞKANI
GERÇEK AK PARTİLİ
selçuklu ilçe başkanı belli.yalnız bu isme yusuf ayık çok bozulur.genç adam,gençlik kollarından beri partide bu şahıs.hayırlı olsun
85.110.144.163
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA