• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Parti Konyada ilçe kongreleri sürüyor
26 Kasım 2011 Cumartesi 12:11

AK Parti Konya'da ilçe kongreleri sürüyor

AK Parti Konya İl Teşkilatının ilçe kongreleri devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu Emirgazi ve Halkapınar İlçelerinin kongreleri ile başlayan süreç kapsamında Altınekin İlçesinin de 4. Olağan İlçe
Geçtiğimiz hafta sonu Emirgazi ve Halkapınar ilçeleri ile başlayan Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya İl Teşkilatı’nın kongreleri, Altınekin ilçesi ile devam etti.
Altınekin’de kongre heyecanı
 
Altınekin Belediye Düğün Salonu’ndaki kongreye AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun’un yanı sıra Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti Konya İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, il genel meclisi üyeleri ile ilçe teşkilatı ve çok sayıda partili katıldı.
 
Kongre, divan teşekkülü ile başladı. Başkanlığını Teşkilatlanmadan Sorumlu AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Ömer Faruk İyibildiren’in yaptığı kongrenin divan üyeliklerini ise İl Başkan Yardımcıları Mustafa Kürkçü, Ertuğrul Uslu ve Mustafa Yazlık ile İl Yönetim Kurulu Üyesi Yahya Ak yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden programda mevcut İlçe Başkanı Mustafa Hançerli, göreve geldiği günden bu yana teşkilat olarak yürütülen çalışmaları rapor halinde katılımcılarla paylaştı.
 
Sorgun; “31 ilçemizde hiçbir sorun yok”
Altınekin İlçe Kongresi’nde daha sonra protokol konuşmalarına geçildi. Kongrede konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Altınekin Kongresi’nin ilçeye ve Konya’ya hayırlı olmasını diledi. Referandum ve Genel Seçimleri’nin kazanılmasında büyük emekleri olan tüm teşkilat mensuplarına teşekkür eden Başkan Sorgun ilçe başkanlığı seçimleri ve kongreler hakkında şunları söyledi; “Kongreler öncesinde tüm ilçe başkanlarımız ve teşkilat mensuplarımızla görüştük. 31 ilçe başkanımız bizlere; ‘Sayın Başkanım eğer bizlere bir görev düşerse amenna. Yok, eğer düşmüyor ise bir başka arkadaşımız bizden daha iyi yapacaksa ve kim bu göreve daha uygunsa o yapacak bizler de ne gerekiyorsa yapacağız. Bizim teşkilatlarımız gerçekten çok farklı. Ankara’ya gittiğimizde de herkes teşkilatlarımızı övüyor ve bizleri tüm Türkiye’ye örnek olarak gösteriyorlar.”
 
Sorgun; “Altınekin arif insanların memleketi”
2002’den bu yana AK Parti’nin büyük bir yükselişte olduğunu, aldığı oy oranları ve milletin teveccühünün de bunun en açık göstergesi olduğunu dile getiren Başkan Ahmet Sorgun, bu başarının gelmesinde tüm teşkilatların büyük emeği olduğunu kaydetti. 2002’den bu yana başta başbakanımızla ve tüm teşkilatlarımızla birlikte canla başla çalıştık ve bugünlere kadar geldik. Bu başarıda Altınekin’in katkısı elbette çok büyük. Yapılan son referandumda Altınekin yüzde 87 ile bizler Türkiye birincisi olurken Altınekin de Konya’da üçüncü oldu. Altınekin, arif insanların memleketidir. Tarihinin yanı sıra toprağı da bereketli bir ilçemizdir ayrıca. Bu topraklarda sadece ürün değil güzel insanlar değerli şahsiyetler de yetişiyor” dedi.   
 
Hançerli; “Hizmet için siyaset yapıyoruz”
Altınekin’in referanduma yüzde 87 evet ile destek verdiğini bunun da büyük bir başarı olduğunu dile getiren Hançerli konuşmasının devamında şunları söyledi; “Hizmet için siyaset yapıyoruz. Bu hedef ve ideali çok önemsiyoruz. İlçelerimiz farklı, il teşkilatımız, milletvekillilerimiz, kadın ve gençlik teşkilatlarımız, belediyelerimiz, il genel meclisi üyelerimiz ve tüm birimlerimizle çok farklıyız. Bu özelliğimizle Konya’da çok şey başardık. Birçok büyük hizmetlere ve projelere hep birlikte imza attık. Teşkilat işi gönüllülük işi. Görev alacak ilçe başkanlarımıza başarılar diliyorum. Bayrağı yeni arkadaşlarımıza verecek önceki başkanlarımıza da teşekkür ediyoruz ancak onları da bir yere bırakmıyoruz. Hep birlikte çalışmaya ve ilçemizi, Konya’mızı daha yüksek seviyelere ulaştırmak için çabalamaya devam edeceğiz.”
 
Protokol konuşmalarının ardından ilçe başkanlığı için seçime gidildi. Tek liste ile gidilen ilçe kongresi sonucunda mevcut ilçe başkanı Mustafa Hançerli delegelerden güvenoyu aldı ve görevine devam etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA