• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ak Parti Konyada bayramlaşma buluşması
26 Ekim 2012 Cuma 16:10

Ak Parti Konya'da bayramlaşma buluşması

AK Parti Konya İl Teşkilatı, düzenlenen programla bayramlaştı.
Programa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez’in yanı sıra AK Parti Genel Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyeleri Hasibe Özlem Çepni ve Lokman Ayva ile milletvekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe teşkilatları, partililerle çok sayıda davetli katıldı.
AK Parti Konya İl Başkanlığı, Merkez Bera Otel’de bayramlaşma programı düzenledi. Programa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez’in yanı sıra AK Parti Genel Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyeleri Hasibe Özlem Çepni ve Lokman Ayva, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, belediye başkanları, ilçe ve belde başkanları, kadın ve gençlik kolları yönetimleri ile çok sayıda partili, STK temsilcileri ve vatandaş katıldı.

Sorgun; “Türkiye’nin geleceğinden çok umutluyuz’
 

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüntülü bayram mesajının izlenmesi ve Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun İl Teşkilatı’na gönderdiği mesajın okunmasıyla başlayan program, AK Parti Konya İl Başkanı’nın konuşmasıyla devam etti. Katılımlarından dolayı tüm konuklara teşekkür eden İl Başkanı Ahmet Sorgun, eski bayramlara olan özlemleri dile getirdi. Sorgun, konuşmasını şöyle sürdürdü; ‘Her bayramda çocukluğumuza ve köylerimizdeki eski bayramlara dönmek isteriz. Ama bizler bu bayramları öyle bayramlar haline getirmeliyiz ki bizim çocuklarımız, bizim torunlarımız bugünün ve yarınların bayramlarını özlesinler.  Bayramları komşumuzla, öğrencimizle, akrabalarımızla, garip gurebayla ama samimice kutlamalıyız.’ Bugünkü batı medeniyetinin hep almak üzere kurulu olduğunu kaydeden AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, bizim medeniyetimizinse vermek üzere kurulu olduğunu ifade ederek bu bayramların da bu manada önemli olduğunu kaydetti. Geçtiğimiz hafta içinde 6 öğretmenin PKK tarafından kaçırılması üzerine bölge halkının olaya olan tepkisi ve Iraklı vatandaşının Bağdat’ta hacı adaylarına olan sevgisinin Türkiye’nin geleceğine olan umutları arttırdığını dile getiren Başkan Sorgun; ‘Mutlu ve umutlu olmak için çok sebep var. Yeter ki biz gerekeni yapalım ve mücadelemize devam edelim’ dedi.

Etyemez; “Doğru yoldayız’
 
 
Başkan Sorgun’un ardından kürsüye gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, bayramların birlik, beraberlik ve bütünleşmenin günü olduğunu aktardı. Etyemez; ‘Bizler, hem toplumun bir parçası olarak hem de görev aldığımız yerlerdeki sorumluluklarımızın bilincinde olarak hareket etmek durumundayız. Allah’a şükürler olsun ki biz parti olarak ve hükümet olarak bunu başardık. Bakın dünyada yaşanan, ülkemizin yaşadıkları ve bölgedeki gelişmeler, Türkiye’nin bir dünya gücü olma yolunda olduğunun da bir sonucu aslında. Terör olayları, Suriye’nin tavrı ve daha birçok olumsuzluk, Türkiye’nin güçlenmesini çekemeyenlerin işi. Ama inşallah büyük bir millet olan Türkiyemiz bunu da atlatacak. Çünkü yürüttüğümüz çalışmalar ve politikalarımızla doğru yoldayız’ ifadelerini kullandı. 
 
Çepni; “Ne kadar fedakârız?’
 
 

Etyemez’in ardından söz alan AK Parti Genel Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Hasibe Özlem Çepni, bayramların paylaşma ve dayanışma ifade ettiğini dile getirdi. Bayramın aynı zamanda bir imtihan anlamı da taşıdığını kaydeden Çepni; ‘Bu imtihanda kim nerede hangi tarafta duruyor. Hz. İbrahim gibi hangimiz fedakârlık yapabiliyoruz. Bunu da düşünmemiz gerek. Bu manada bu bayramda da komşumuza, sevdiklerimize, akrabalarımıza ve garip gurebaya gidelim, bayramlarımızı onlarla kutlayalım’ şeklinde konuştu.
 
Ayva; “Selam olsun birlikte yürüyenlere’


Konya’da ve İl Teşkilatı’nın bayramlaşma programında olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti Genel Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Lokman Ayva da bayramların önemine ve kul ile Allah arasındaki bağa dikkat çekti. Bayramların bireyleri ve toplumları birbirlerine yaklaştırdığını, bu bağlamda kul ile Allah’ın arasındaki mesafeyi de kısalttığını aktaran Lokman Ayva, bu bağın hiçbir dünya malıyla bozulmaması gerektiğinin altını çizdi ve konuşmasını şöyle tamamladı; ‘Bizleri bu çatı altında toplayan genel başkanımıza, genel merkezimize selam olsun, selam olsun birlikte yürüyenlere ıslananlara, yorulmayanlara.’
Baloğlu; “Bayramları tüm maneviyatıyla yaşıyoruz’
 

 
AK Parti Konya Milletvekilleri adına konuşan Dr. Mustafa Baloğlu da tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı kutladı. Baloğlu, şunları söyledi; ‘Ben tüm İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum. Milli Şairimiz merhum Mehmet Akif diyor ki afak bütün halde cihan başka cihandır. Bayram ne kadar hoş ne şetaletli zamandır. Kurban bayramının önemi tabii ki daha farklı. Biz de bu maneviyatı parti olarak yaşıyoruz. İnşallah bu maneviyatı yaşamaya da devam edeceğiz.’
 
Akyürek; “Yaşananlar büyük geleceğimizin işaretleri’
 
 
Programı düzenleyen İl Teşkilatı’na teşekkür eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri Yemen ziyaretini değerlendirdi. Yemen’de 300 bin Anadolu şehidinin olduğunu dile getiren Başkan Akyürek; ‘Şehitliği, Osmanlı Kışlası ve daha birçok yeri ziyaret ettik. Orada şahit olduğumuz en önemli husus, binlerce Yemenli, 24 saat boyunca ellerinde Türk bayraklarıyla Dışişleri Bakanımızı ve Türk heyetini karşılamak üzere bekledi. Gençlik Kolları başkanımız, bürokratlarımız ve insanımız şu anda dünyanın dört bir yanında bayram kutluyor. Bu büyük bir geleceğe işaret ediyor’ dedi.
Konuşmalarının ardından protokol üyeleri, programa katılan tüm davetlilerle tek tek tokalaştı ve bayramlaştı.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA