• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ak Parti Konya Milletvekillerinden sert yanıt
30 Nisan 2009 Perşembe 16:29

Ak Parti Konya Milletvekillerinden sert yanıt

Türkiye Milletvekillerini ve Seçilmişleri İzleme Komiteleri Derneği tarafından 16 Konya milletvekilinin için performans karnesi açıklamasına Ak Parti Konya Milletvekillerinden yanıt gecikmedi.
Türkiye Milletvekillerini ve Seçilmişleri İzleme Komiteleri Derneği (TÜMİKOM) tarafından 16 Konya milletvekilinin için performans karnesi açıklamasına Ak Parti Konya Milletvekillerinden yanıt gecikmedi.
 
Ak Parti Konya Milletvekilleri yaptıkları açıklama ile, performans değerlendirmesi yapan derneğe sert bir şekilde cevap verdi cevap verdi.
 
Ak Parti Konya Milletvekillerinin yaptığı açıklama şöyle: “Konya milletvekillerinin performansı konusunda bilimsel olduğu iddiasıyla bir kısım bilgiler yayımlanmıştır. Söz konusu yayımlarda muhalefet milletvekilleri ve iktidar milletvekillerini aynı kriterlerle değerlendirilerek bir sonuç çıkarıldığı anlaşılmaktadır. Öncelikle böyle bir değerlendirme objektif değildir.Ak parti milletvekillerinin, sorulacak sorusu var ise, hükümetin bakanına veya başbakanına birebir sormak suretiyle sonuç alabilmektedir. İktidar milletvekillerinin kanun teklifi vermesi grup- hükümet ile paralel yürütülmektedir.  İktidar partisi milletvekilleri muhalefet anlayışı ile her konuda kanun teklifi veremez, çünkü iktidar partisi olmanın sorumluluğu vardır.  Her görüşmede kürsüde söz almaz, popülist konuşmalar yapmaz, yapamaz, hatta bazen de muhalefetin, görüşülen kanun teklifini engelleme çabaları karşısında söz aldığı halde konuşmaktan feragat ederek meclis çalışmalarını süratlendirmeye çalışır.

Bu çalışma ile ilk üçe oturtulan muhalefet parti milletvekilleri, sözlü ve yazılı soruları, kürsüdeki konuşmaları ile Konya’nın hangi sorunu çözmüşlerdir? Bırakın muhalefet dönemini, iktidar oldukları dönemde Konya’ya ne kazandırmışlardır?   Milletvekili performansı millet tarafından ve seçimlerle ölçülür. Nitekim çok kısa bir süre önce bu süreç de yaşandı. Konya Türkiye’de hem İl Genel Meclis Üyeliğinde hem de Belediye başkanlığı seçimlerinde birinci olmuş bir partidir. Tüm illerin milletvekillerinin, yapılan yatırımlar ve belediyecilik hizmetleri ile örnek gösterdikleri Konya ilimiz milletvekillerinin bu şekilde kamuoyuna sunulması hiç kimseye hiçbir şey kazandırmayacaktır.

Bu nevi yayınların Konya’ya bir katkısı olmadığı gibi, Ak parti Konya milletvekillerine haksızlık yapılmasına ve kamuoyunun yanlış değerlendirmesine sebep olmaktadır. Performans değerlendirmesinin Konya’mıza getirilen hizmetler nazara alınarak yapılmalıdır.”

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA