• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Parti Konya Milletvekili Yerlikaya, Aksarayda
29 Aralık 2012 Cumartesi 16:11

AK Parti Konya Milletvekili Yerlikaya, Aksaray'da

AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, ''Bilişimin teknoloji alanında biz de üretmeye başladık, bu konuda gelişme var. Ama yazılım alanında çok geri olduğumuzu gördük'' dedi.
AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, ''Bilişimin teknoloji alanında biz de üretmeye başladık, bu konuda gelişme var. Ama yazılım alanında çok geri olduğumuzu gördük'' dedi.
     Yerlikaya, Aksaray Üniversitesi'nde düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'de bilişim ve internet alanında hukuki bir boşluğun olduğunu söyledi. Bu konuda zaman zaman değişikliklerin olduğunu ama bu değişikliklerin de yeterli olmadığını belirtti.
     Yerlikaya, şunları kaydetti:
     ''Bu bağlamda anayasadaki özel hayatın gizliliği ve haberleşme hürriyeti esas alınarak, internetin anayasa düzenlenmesi konusu gündeme geldi ve bununla ilgili bir önerimiz var. Dolasıyla önemli bir öneri olarak karşımıza çıkıyor. Anayasa değişikliğinde inşallah bu da gündeme gelir. Bilişim sektörüne ilişkin de özellikle Ar-Ge konusunda bir önerimiz oldu, şu anda her kişide nerede ise iki tane cep telefonu var. Bu da tabii ki biraz teknoloji israfına giriyor. Çünkü bunların hepsini dışardan alıyoruz. İkincisi şunu söylemek istiyorum; bilişimin teknoloji alanında biz de üretmeye başladık, bu konuda gelişme var. Ama yazılım alanında çok geri olduğumuzu gördük. Aslında bilişimin temeli de budur, yazılım olmadan hiçbir şey olmaz. Bu bakımdan yazılım alanının desteklenmesi gerektiği kanaatine vardık. Çünkü geleceğimiz internetle olacaktır. Siber saldırılarında bizim bütün savunma sistemlerimiz çökebilir. Bilişim ortamında da savaş olabilir. Böyle bir saldırı anında her şeyimiz felç olabilir. Bilişim gerçekten her şeyimizi değiştirecek. Bunun için yazılımda da kullanımda da üretimde de iyi olmamız gerekir. Bugün çocuklarımız, okuma yazma bilmese de internette bir çok şey yapabiliyor. Bunları daha da geliştirebilmek için akademik çalışmaların yapılması lazım.''  AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA